10 tips til hjemmeferien
HjemmeRyk og reis

10 tips til hjemmeferien

Siden det også i år vil bli hjemmesommer for mange, er Fredrikstad et fantastisk sted å feriere. Her er det mange flotte steder å besøke, og masse å finne på. Vi gir deg 10 tips om hva du kan gjøre i sommer som barna vil elske!

1. Krabbefiske

Krabbefiske

Krabbefiske

Alt du trenger for å lage et perfekt krabbesnøre er hyssing og klype. Knus et blåskjell som du finner i fjæra og fest på klypen. Du er garantert krabbefangst!

2. Lag saftis

Det er noe eget med det man lager selv. Saftis lager man helt enkelt ved å blande litt sterk saft i en plastikk-kopp eller lignende. Ha gjerne litt bær oppi også. Sett koppen i fryseren og etter tre til fire timer kan du nyte din egen saftis.

3. Telttur

Kom deg bort fra alt støy og mas, og våkn opp til fugleliv og bølgeskvulp. Du har kanskje et telt liggende et sted, eller kanskje noen du kan låne av? Uansett, bare en kort kjøretur fra hjemmet ditt vil du finne et innholdsrikt teltliv.

4. Kirkeparken

Har du småbarn, er lekeplassen i Kirkeparken en perfekt utflukt som garantert vil få de små til å trives. Ta med litt å spise og drikke, så blir turen litt ekstra koselig.

5. Fergetur og piknik på vollæne

Byferga Gamlebyen

Byferga Gamlebyen

En fergetur i seg selv er spennende for barna. Tar man fergen f.eks fra Gressvik til Gamlebyen, får man en ekstra lang tur. Pakk sekken med pledd og niste, så kan dere nyte hele dagen på tur.

6. Geocaching, bli med på verdens største skattejakt!

Geocaching er en aktivitet som passer for folk i alle aldre. Alt fra småbarn til pensjonister, så her kan hele familien holde seg i aktivitet og ha det gøy sammen! Det kan sammenlignes med orientering, men man finner frem ved hjelp av GPS i stedet for kart og kompass. Man leter etter poster, kalt kæsj på norsk. Lyst til å finne kæsjer nær deg? Begynn jakten her

7. Sykkeltur til stranden

Vi er så heldige som er omgitt av flotte badestrender. Finn frem sykkelen og kombiner en dag bak styret i flotte omgivelser med en dukkert i det deilig salte havet. Få tips til hvilke steder du kan ta turen til her

8. Blåbærtur

Blåbærfangst

Blåbærfangst

Alle elsker blåbær, og om sommeren kan vi plukke dem selv rett fra buskene. Hvor eksotisk er ikke det? Ta meg deg en beholder (eller to) med lokk og kom deg ut i skogen.

9. Tur i skog og mark

Bjørneparken i Fredrikstadmarka er et godt alternativ for de minste barna. For de som ønsker en historisk vandring, gir Festningsløypa i Gamlebyen deg en bedre forståelse av Fredrikstad som et komplett festningsanlegg.

10. Skateparken

Små og store er velkommen på rullebrett eller sparkesykkel i Fredrikstad Betong Skatepark. Skateparken ligger ved siden av Glemmen kirke og er helt gratis å benytte seg av.


Foto: Shutterstock

 

x