Vinteraktiviteter for store og små
HverdanKidsa

10 tips til vinteraktiviteter for små og store

Kong Vinter har ankommet Fredrikstad, og vi står med åpne armer og tar han imot! Her er 10 gode aktiviteter man kan gjøre sammen med venner og familie på denne tiden av året.

1. Langrennstur i marka

Finn frem skiutstyret, og kom deg ut i ski løypene! Langrennsporene er alt klare i Fredrikstad området og er klare for både turgåeren og spesialisten. Du kan se løypestatus her. Den nye trenden med felleski gjør skituren til en knall tur, og du slipper dette klinet med festesmøring. En stor takk til ildsjelene som legger ned masse tid og arbeid i å preparere løyper.

Kakao på termos2. Alpinttur på fjellet

De fleste alpinanlegg er fult i gang med preppemaskinene for å lage et skieldorado for alle og enhver i alpinbakkene. Nå er det bare å skjerpe stålkantene og glide skiene og få på takboksen. Kontroller at støvlene passer og bindingen er justert etter kroppsvekt. Pakk godt med klær, og en termos med noe varmt og godt å drikke på. Et sett med varmeposer til hender er heller ikke feil.

3. Skøytebanen

Når har temperaturen har vært så lav som nå har det brått dukket opp skøytebaner over alt i distriktet. Nå er tiden inne for å beherske utfordringen glatta gir oss, så snør på skøytene dine. Før du inntar isen som Zuccarello, husk at skøytene bør være slipt.

4. Akebakken

Som barn ser man hele året akebakker overalt som skal bestiges og kjøres ned. Det kribler hele året i påvente av nok snø til å sette fartsrekord ned bakkene. Endelig er tiden inne for at disse bakkene skal bli satt på prøve. Alt fra rumpeakebrett til Snowracere og til akematter gir fartsfylt moro for akeglade i alle aldre.

5. Bål i fjæra

Man skal ikke glemme kysten på denne tiden av året. Det er mange vakre steder å slå seg ned og fyre i gang et lite bål for å grille pølser på eller andre godsaker. Husk å ta med noe godt å sitte på, og ikke minst varme klær. Dersom man ønsker å lage litt mer ordentlig mat, er et stormkjøkken å anbefale.

6. Sykkeltur

Så sant føret tilsier det, og sykkelen er skodd til dette føre, er det bare å børste snøen av setet og komme seg ut. Det er mange flotte sykkelstier rundt i Fredrikstad som er absolutt verdt turen. Både i terrenget, men også sentrumsnært. Det som er viktig når man skal ut å sykle på denne årstiden er gode piggdekk og det å være godt synlig. Husk refleks og lys! Og ikke minst hjelmen.

7. Bobbane

En veldig enkel aktivitet som krever litt snø, kald temperatur, litt vann og en flaske. Man finner en passelig bakke, og lager en bane hvor flasken kan rutsje nedover. Lag bane med litt svinger og gjerne et hopp i snøen! Hell så litt vann nedover løypen, slik at flasken skal få ekstra godt med fart. La dette fryse til over natten. Dagen etter er det klart for familie race i hjemmelaget bob bane. Fyll hver deres flaske med vann, og send de utfor. Hvem er raskest?

8. Snøboccia eller Snøball kasting

Dette krever også snø. Her er det om å kaste nærmest et mål. I lik grad som vanlig boccia, har man et mål å kaste etter, «grisen», så bruker man snøballer til å kaste for å komme nærmest mulig. En annen mulighet er å sette 5 flasker på rad, her er det om å gjøre å kaste snøball på flaskene. Bommer man, blir det en form for strafferunde. Dette er også en morsom konkurranse for store og små.

snøball lykt9. Lage vinterlykter

Lag mange snøballer, og bygg pyramider av disse rundt et lys. Man kan også bruke et tomt syltetøyglass, fjern så det utenpå glasset. Så kan man bygge med snøballer rundt. En annen måte er å fylle små ballonger med vann og så skjære av ballongen etter at den er fryst. Da vil det være en iskule du kan bygge vinterlykter av i stedet.

10. Afterski

Er man ikke nødvendigvis den beste i bakken, kan du sikte deg inn å bli den beste på afterskien. 80- og 90-talls skimoten er absolutt inn igjen i klesstilen sammen med de «raske shadsa», og er en fin måte å få i seg væske etter en lang dag i bakken og langrennsløypene. Nå for tiden drar man også på fjellet kun for afterski opplevelsen, og ikke nødvendigvis skikjøringen. Alpint- og snowboardstøvler hjelper deg i å stå støtt når du danser på bordet.

Vinter aktivitets leker

  1. Stiga Snowracer PRO, 699,-
  2. Classic Vacuum 1 Liter Termos, 449,-
  3. Kunstløpsskøyte, 399,-
  4. Hockeyskøyte, 399,-
  5. Hamax Rumpeakebrett, 29,-
  6. Hamax Akebrett Free Surfer – 299,-

 


Skrevet av:
Håvard Everløff Andersen
Assisterende Butikksjef, G-Sport Torvbyen

x