HjemmeKidsa

24 tips til morsomme rampenissestreker

Rampenissen har tatt norske hjem med storm. Barna spretter opp av sengen for å se hva den lille rampen har funnet på av nissestreker mens de lå og sov. Hva for noe spikk har han funnet på i dag?

Den usynlige rampenissen

Visste du at det også finnes rampenisser som ikke lar seg vise? De utfører hyss og rampestreker som setter spor, og noen ganger kan det ta litt tid utover dagen før det oppdages. Denne varianten av rampenissen kan gjøre det enda mer mystisk for barna. I fjor var vårt første møte med den usynlige rampenissen. Barna har besluttet at vår rampenisse er mer sjenert enn de andre barnas rampenisser, siden han ikke lar seg vise.

Man behøver ikke ha en bestemt rampenisse. Noen har en nisse eller mus. Barna er ikke så opptatt av hvordan nissen ser ut, bare at det skjer noe nytt og spennende hver dag. Er du gått tom for nye idéer? Ta en titt på tipsene under bildet.

Rampenissens dør

24. desember: Pynt utenfor rampenissens dør med et lite juletre og julepynt

Beste rampestrek

Den rampestreken som barna husker best fra i fjor er den morgenen de våknet med bleie på seg. Tredjeklassingen fikk helt latterkrampe av den tullete rampenissen som hadde klart å få på bleien uten at hun våknet.

Andre gøyale rampestreker

 1. Legg pepperkaker oppå dynene til barna og en lapp i postkassen «tenkte du likte pepperkaker, det gjør jeg!». Utenfor døra står en tom boks med smuler i.
 2. Mal nissefregner på barna mens de sover og sett en liten q-tips med farget tupp i postkassen slik at barna forstår at det er nissen som har tøyset.
 3. Rull en dorull fra nissedøra og inn på toalettet og opp i do. Sørg for å smøre litt nugatti på dokanten.
 4. Klipp i stykker et plagg (som likevel er ødelagt) og legg saks og deler foran nissens dør.
 5. Ha konditorfarge i melken. (for å skape litt spenning før de oppdager rampestreken kan du plassere stigen inntil kjøleskapet) Her var rosa melk veldig stas.
 6. Tape fast godterikalenderne i taket eller stjel dagens pakkekalender. Skriv en lapp i postkassen med «jeg har rappet noe du må finne!».
 7. Non Stop i frokostblandingen.
 8. Helle melk i appelsinjuicekartongen og farge den gul slik at barna tror det er juice helt til de smaker på den.
 9. Strø kongler  i et spor fra nissedøren og bortover gulvet for å vekke oppmerksomhet. Putt kongler i skoene/støvlene og barna vil bli overrasket når de putter føttene oppi fordi de trodde dagens rampestrek var sporet ved døren.
 10. Tegn en snurrebart på mamma med eyeliner eller ansiktsmaling. (Veldig moro om pappaen ikke vet om dette peket før han våkner om morgenen ved siden av en snurrebart.)
 11. Surre inn en liten overraskelse i strikketråd til det ser ut som et nøste. Skrive på lapp: «Surr ut for å finne en overraskelse!»
 12. Kle på barna badetøy eller badehette mens de sover og skrive en lapp i postkassen med «blir du med å isbade i dag?».
 13. Lapp i rampenissens postkasse der det står at det ligger noen godteribiter gjemt i huset. Gå på godtejakt!
 14. Knyt en tråd rundt stortåa på barna mens de sover og trekk den ut av rommet og rundt i huset til den ender i dørsprekken til nissen. Legg en lapp i postkassen med «Ho ho ho!» på.
 15. Male pappas (eller storebrors) nese rød.
 16. Kle på barna bleie utenpå pysjen. Ekstra gøy om barna ikke bruker bleie lenger.
 17. Plassere mange vannglass på baderomsgulvet. (Gjerne rett innenfor døren slik at et av dem velter når døren åpnes. Her er det sikkert lurt med engangs.)
 18. Kle på barna nisselue mens de sover.
 19. Fylle kattemat i cheeriospakken og cheerios i kattens matskål.
 20. Klippe busten av mammas tannbørste og legge en liten saks, tannbørste og rester av busten utenfor rampenissens dør.
 21. Sette stoler på bordet og la alle skapdører og skuffer på kjøkkenet stå åpne, bortsett fra kjøleskapet.
 22. Drysse mel på gulvet foran døren til nissen og lage små skomerker/spor i «snøen».
 23. Pakke inn juletreet i dopapir eller tre brødposer på greinene.
 24. Pynt utenfor rampenissens dør med et lite juletre og julepynt, og legg en lapp i rampenissens postkasse der det står at de må lete etter dagens kalendergave.

Skrevet av: Karine Strand Andresen

x