HjemmeKidsa

5 aktiviteter å gjøre på en innedag

Har du gått tom for idéer til hva du kan finne på for å lokke barna vekk fra skjerm og gaming? Med mye hjemmetid er det lett at barna trekker mot den letteste måten å bli underholdt. Ofte blir det iPaden, TV-en eller mobilen som lokker med spill og film. Men det kan bli for mye av det gode, og det kan lett tippe over. Om du har barn i barnehage- og skolealder vet du hva vi snakker om.

Skjermfri dag

Først, for å få barna med på noe annet må de få tydelig beskjed om at resten av dagen i dag er skjermfri. Og når noe taes bort, må du gi noe bedre som erstatning. Dere skal finne på noe GØY sammen! Familietid.

Inkluder barna

Barn elsker å kunne påvirke hva de skal bli med på. Kom gjerne med forslag, men la barna få bli med å velge hva dere skal gjøre sammen. Bygge hytte i stua eller ha pysjparty for store og små? Gi de noe å velge mellom.

ansiktsmaling

1 – Ansiktsmaling

Barn elsker rollespill og lek hvor man kan la fantasien løpe løpsk. Om du har ansiktsmaling hjemme er det bare å gjøre et enkelt søk etter inspirasjon, enten på Pinterest eller i Google, og du vil finne et mylder av idéer og steg for steg beskrivelser for hvordan du går frem.

Ekstra saftige hveteboller

Foto: Coop

2 – Boller og kakao

Duften av nybakte boller og kakao er minner som barna vil huske langt opp i voksenårene. Det er nå du kan sørge for at dette blir et ekstra hyggelig minne å se tilbake på. Rigg dere til på kjøkkenet og brett opp ermene. Det kommer til å bli litt søl underveis, men jeg lover deg at det er verdt det. Lag gjerne kakao fra bunnen av og server sammen med rykende varme boller.

Tips: ha i litt vaniljesukker i kakaoen for det lille ekstra.

Her finner du oppskrift på saftige hveteboller.

Pysjparty

3 – Pysjparty

Finn frem pysjamas og arranger pysjparty for hele familien. Når mamma og pappa blir med på å herje og bråke vil det garantert bli en suksess for barna. De elsker nemlig at vi voksne er på samme nivå som dem. Krabb rundt på gulvet, fly flygemaskin med treåringen eller hopp i sengene.

Tips: For de litt større jentene kan det være stas å ta ansiktsmaske eller lakke negler og ordne håret sammen.

Bygge telt i stua

4 – Bygg telt i stua

Å bygge telt med pledd og puter over noen stoler eller under spisestuebordet er noe både de minste og litt større barna synes er gøy. Å skape små magiske rom hvor barna kan trekke seg tilbake og koble av er en sjarmerende (og noe rotete) lek. Bli enige om hvor lenge hytta får bli stående uryddet. Kanskje barna vil overnatte en natt i hytta?

Tips: finn frem lyslenker og julebelysning og skap stemning i hytta.

Putekrig

5 – Putekrig på soverommet

For å unngå knuste pyntegjenstander kan det være lurt å legge putekrigen til soverom eller kjelleren. Få ut litt energi med denne klassikeren av en herjelek. Endelig kan Pappa få gjennomgå med myke puter i full fart. På et visst tidspunkt er det lurt å gi seg mens latteren fortsatt er dominerende og leken er god.

Blir temperaturen for høy kan det hende at dere likevel må kle på dere og komme dere ut i vinterværet for litt nedkjøling.


Skrevet av: Karine Strand Andresen for Torvbyen
Foto: Shutterstock

x