Slik legger du perfekt neglelakk
JåleriMust havesPleieTrender

6 trinn til perfekt neglelakk

Har heller ikke du helt kontroll på hvordan du legger en perfekt og jevn neglelakk? Vi guider deg til hvordan du kan legge en feilfri neglelakk.

1. Rens alltid først

Selv om det ikke er lakkrester på neglene dine, er det en god idé å tørke av dem med en neglelakkfjerner først. Den fjerner fett og skitt fra neglenes overflate slik at lakken fester seg lettere og bedre.

2. Fil neglene

Flisete negler er hverken spesielt pent eller ideelt dersom du ønsker at neglelakken skal holde. For å unngå flisete negler er det viktig å file neglene fra kanten og inn mot midten. Bruk gjerne en glassfil eller sandpapirfil, slik at fibrene i neglene lukker seg.

3. Neglebånd

Tørre og sprukne neglebånd unngår du ved å legge en neglebåndskrem eller olje langs kanten av neglen. Dermed mykner du opp neglebåndene og bidrar til å opprettholde fleksibilitet og gjør neglen mer motstandsdyktig. Når neglebåndene er blitt myke, kan du forsiktig skyve neglebåndene nedover. Smør gjerne inn neglebåndene jevnlig med neglebåndskrem eller olje for å unngå at de sprekker. Det vil også styrke neglene, og sterke negler vil holde bedre på neglelakken.

4. Beskytt med en underlakk

Det er mange plusser og ingen minuser ved å legge et lag underlakk før du bruker farget lakk. Da unngår du misfargede negler, rillene blir utfylt og lakken sitter lenger.

5. Riktig lakketeknikk

Tørk av penselen på kanten av flasken, og start 1 mm fra neglebåndet. Da unngår du at lakken sprekker opp og flasser av. Legg først et strøk midt på neglen og så et strøk på hver side. Vent til lakken er helt tørr før du legger på et nytt lag.

6. Forsegl med overlakk

Avslutt med ett lag overlakk. Den forsegler fargen, gir den ekstra glans, og beskytter neglelakken mot å bli slitt eller avskallet for raskt.

OPI

OPI

Denne topakningen inneholder både underlagslakk og topplakk fra Infinite Shine-serien. Underlagslakken hindrer misfarging av den naturlige neglen og gir overflaten bedre heftevne. 379 kr

Dior Crème Abricot

Dior Crème Abricot

Næringsrik og reparerende neglekrem. Styrker neglene og fremmer vekst. Mykgjør også neglebånd. 260 kr

La Laque Couture YSL Nail Polish 22 Beige Leger

La Laque Couture Nail Polish 22 Beige Leger

Yves Saint Laurent La Laque Couture. Et vell av moteinspirerte farger, fra diskré og naturlig til levende og dramatisk med høyglans finish, som gir en umiddelbar touch av glamour. 245 kr

Glass file Transparent

Glass file Transparent

KICKS Beauty neglefil, 69 kr


Skrevet av: Randi Christine Johannessen, Kicks Torvbyen

x