Eple og pære
BordetDIYHjemmeKidsaMat

7 skumle oppskrifter til Halloween-feiringen

Oppgrader årets Halloween med skummel mat og kreativt godteri. Her får du oppskrifter på hjemmelaget knask til Halloween-feiringen – som gir barna mer enn innpakket sukker.

Tekst og bilder: kitchn.no
Forsidebilde: Shutterstock

Marengsspøkelser

Du trenger:

  • 2 eggehviter
  • sukker
  • sort fargepenn eller icingfarge

Skill 2 eggehviter fra plommen. Vei opp hviten og gang vekta med 1,5. Dette er mengden sukker du skal ha i. Kjør eggehviter og sukker i kjøkkenmaskina til marengsen er stiv og fri for granulater. Sjekk om det er granulater igjen ved å gni marengs mellom tommel og pekefinger.

Ha marengsen oppi en sprøytepose med tipp 2A eller tilsvarende, og klem ut topper på et bakebrett. Stek på 70 grader varmluft – med ovnsdøren vekselvis oppe i 6 timer for å slippe inn fukt. Deretter sett dem til tørk på benken over natten.

Bruk svart fargepenn eller icingfarge og tegn på spøkelsesaktige ansikter. Marengsspøkelsene oppbevarer du i kakeboks.

Marengs

Edderkoppboller

Lag melke- og sukkerfrie boller etter denne oppskriften

I tillegg trenger du:

  • lakrissnører
  • spiselig lim
  • kakepynt-øyne

Bruk en spiss gjenstand og stikk 4 hull på hver side av bollene. Klipp opp lakrissnører og pensle på spiselig lim. Stikk et snøre inn i hvert hull. Lim spiselige øyne på hver bolle.

Edderkoppboller

Forvandle frukt til monstre og spøkelser

Planlegger du en liten Halloween-fest hjemme hos deg? Eller skal du ta med noe skrekkelig godt til feiring et annet sted? Her finner du inspirasjon til hvordan du lager sunn snacks som barna kommer til å spise med skrekkblandet fryd.

Eple- og pæremonstre

Du trenger:

  • små pærer
  • grønne epler
  • jordbær
  • solsikkekjerner
  • peanøttsmør (kan sløyfes)
  • hvit og sort fondant
  • spiselig lim

Start med å dele eplene i 4 deler og fjern kjernehuset. Legg det med den ene snittflaten på benken og skjær ut åpning til munnen midt på

eplebiten. Pærene beholder du hele og skjærer bare ut munnen.

Stikk inn solsikkekjerner som tenner i overkjeven. Smør peanøttsmør inn i munnen (kan sløyfes), deretter legger du en skive jordbær i hver munn som tunge.

Øynene former du med svart og hvit fondant. Bruk spiselig lim til å feste dem på frukta. Lag noen med ett øye, noen med to øyne – og gjerne noen med sinnarynker. Da skaper du liv og personlighet i monsterleiren.

Eple og pæremonster

Gresskar-aktig fruktskål med is

Du trenger:

  • appelsiner
  • mango
  • ananas
  • vaniljeis

Start med å skjære toppen av appelsinene. Snitt et kryss i fruktkjøttet med en skarp kniv, og bruk en skje til å ta ut alt fruktkjøttet. Bruk en spiss kniv til å skjære ut skumle ansikter i appelsinskallet. Skjær opp mango, ananas og appelsin i terninger og fyll skålene. Topp med en kule vaniljeis rett før servering.

Appelsin med is

Minigresskar og bananspøkelser

Du trenger:

  • mandariner
  • bananer
  • sort fondant
  • stangselleri
  • spiselig lim

Skrell mandarinene. Skjær av små biter av stangselleri og putt hver bit ned i toppen på mandarinene.

Skrell bananene og del dem i to. Sett dem stående på benken. Lag øyne og munn av sort fondant, for så å feste dem på hver banan med spiselig lim.

Banan og klementin

Snacks til sultne smådjevler

Vil du servere noe nifst som metter litt mer? Kanskje før barna skal ut og traske fra dør til dør? Her får du tips til snacks som fyller opp magene – før snopet.

Mumiepølser

Du trenger:

  • grillpølser
  • paideig
  • spisbare øyne
  • spiselig lim

Paideig:

  • 3 dl hvetemel
  • 100 g smør
  • 3 ss kaldt vann

(Eller kjøp ferdig paideig.)

Smuldre smøret i en bolle og ha i melet. Pulsér i en foodprosessor. Spe på med det kalde vannet og fortsett pulseringen til smør, mel og vann har samlet seg i en deig. Har du ikke foodprosessor, kan du kna inn mel og vann i deigen for hånd. Litt mer kliss, men resultatet blir like bra.

Elt deigen lett sammen, pakk inn i plastfolie og la den hvile 1 time i kjøleskapet.

Kjevle ut deigen medium tynn og bruk en pizzakutter til å kutte opp tynne strimler. Surr paideigen rundt pølsene. La dem hvile 30 minutter i kjøleskap, deretter stek på 180 grader i 20 minutter – eller til deigen er gjennomstekt. La de kjøles ned før du limer på de spiselige øynene.

Pølser

Djevelegg med edderkopp

Du trenger:

  • egg
  • fersk gressløk
  • majones
  • sorte oliven

Hardkok eggene, deretter avkjøl og skrell. Del eggene i to, ta ut plommene og legg dem i en skål. Miks alle plommene sammen med 1 dl majones og 2 ss finhakket gressløk. Smak til med salt og pepper. Fordel blandingen i de halve eggene.

Skjær tuppen av olivenene. Deretter skjær dem i to og legg en halvdel på toppen av hvert egg. Så skjærer du åtte «ben» av to halvdeler og legger fire på hver side av olivenen slik at de danner en «edderkopp».

Djevelegg


Tekst og bilder: kitchn.no
Forsidebilde: Shutterstock

x