Julegaver
Hjemme

8 grunner til å starte julehandelen nå

Vi har vel alle tenkt «i år skal jeg starte julegavehandelen tidlig» slik at vi kan nyte førjulstiden uten stress og mas. Vel, det er flere fordeler med en tidlig julegavehandel. Vi har samlet 8 av de under her, og kanskje noen av de kan inspirere deg til å starte allerede nå.

1. Større utvalg

Handler du i siste liten rett oppunder jul kan mye være utsolgt, og utvalget smalt. Mye tid går bort til å lete etter den riktige gaven. Du ønsker jo å gi noe som betyr noe for mottakeren. Gleden ved å gi blir ikke helt den samme om du ikke finner det du var ute etter.

2. Kan ta deg god tid

Begynner du nå kan julehandelen bli en del av en hyggelig opptakt til førjulstiden. Avtal med venner, legg en lunsj, et kinobesøk eller middag inn i planen. Eller kanskje litt egenpleie – frisør, hudpleie. Om du ikke får handlet alt samme dagen er det bare en fordel – Da har du en unnskyldning til å gjenta hyggen.

Julelunsj

3. Tid til å vente

Det kan hende varen ikke er på lager, eller er bestillingsvare. Det ødelegger mye få dager før jul, men har lite å si om du er tidlig ute. Da kan du få modellen og fargen du ønsker, og sikre at mottakeren får akkurat den gaven du hadde planlagt. Og større mulighet for å glede mottakeren- Det er jo det vi ønsker; Spre glede.

4. Spare penger på salg

I månedene før jul er det ofte flere salgsperioder. Her kan du spare mye om du får unna julehandelen i disse periodene. Da er også gjerne butikkene fylt opp ekstra med varer – større utvalg og mer å velge mellom.

5. Unngå dyre impulskjøp

Venter du til siste liten kan det fort bli dyrt; Det er sjeldent salg i dagene før jul. Og om det er salg, er sjansen stor for at det er utsolgt, og du har ikke tid til å vente på at det kommer inn igjen. Løsningen blir ofte å kjøpe noe med en langt større prislapp enn du tenkte, uten at det nødvendigvis er noe nærmere hva mottakeren ønsket seg.

6. Være kreativ

Gjennom årene har det blitt større fokus på pakker som det er brukt mye tid og kjærlighet på. Det er hyggelig å gi bort noe som skaper glede allerede før det pakkes opp. Handler du gavene nå får du god tid til hyggekvelder alene eller med familien, der du kan kombinere god mat og drikke med et kreativt verksted. Her er mulighetene mange; innpakningspapir, gaveesker, pynt, innslag fra naturen – det er kun egen kreativitet som setter grenser her. Nettet er fullt av ideer.

Innpakking

7. Gjør det selv

Med tid til overs får du også muligheten til å lage gaver selv, enten som tilbehør til gaver du har kjøpt eller som selve gaven. Det kan være syltetøy, strikkede plagg, kunst, foto, tørkede blomster, krydder, urter eller noe helt annet. Personlige gaver blir satt pris på, og er helt unike – ingen har noe helt likt. Og det er helt tydelig at det kommer fra hjertet – de aller beste gavene.

8. Nyte førjulstiden

Gjør du julehandelen ferdig nå, kan du nyte desember med nære og kjære. Senke skuldrene, se på julefilmer, kose deg med familie og venner. Få tid til å nyte en måned som for alt for mange består av stress og frustrasjon. Suge inn julefreden med alt det innebærer – gløgg, advent, Lucia, forventningsfulle barn, familie, kalender, julearrangement, hygge.

 


Skrevet av: Trine Sirnes
Foto: Shutterstock

x