DuppedingserHjemmeJåleriKidsa

Alene med lomma full av lommepenger

Det er første dag av vinterferien og Nemi(11) har fått premie for å ha klart å gå to måneder uten godteri. Pengene brenner i lomma sammen med oppsparte lommepenger, og hun er helt alene. Ingen mamma som kommer med formaninger om hva som er fornuftig å kjøpe. En deilig frihetsfølelse.

Teknikmagasinet

Første stopp denne dagen er Teknikmagasinet; butikken med alt det rare i. Spesielt spennende synes Nemi en tyggegummidispenser er, men det høres og spennende ut å kunne gro din egen krystall. Etter lang tid uten godteri frister både sjokoladefontene og en egen godterimaskin. Og mange timer kan nok slås ihjel på de omfattende 3D-puslespillene, der du kan pusle deg blant annet en globus og Empire State Building.

Men hun kjøper ingenting, ikke enda. Først går hun i alle butikkene som hun liker, for så eventuelt å gå tilbake til det mest intressante. For om hun kjøper det første og det beste kan det hende hun finner noe enda mer spennende i en annen butikk, men da ikke lenger ha råd til det.

Glitter

Hårpynt, smykker og hårfarge. Glitter frister alltid med så mye forskjellig å se på, og er fast på besøkslista. Denne dagen frister flere av mobildekslene og en selfiestang. “Surpise bag” er spennende, poser der man ikke vet innholdet på forhånd, men som alltid byr på overraskelser.

Gamestop

Spill er en sikker vinner for elleveåringer. Hylla med 3DS-spill peiles raskt inn. Først de nye spillene, så hylla med brukte, for de virker like bra, men er billigere. Det blir en lengre pause borte ved pc-spillene. Sims4 har vært på ønskelista lenge, men det koster en god del og vil nok sluke alle oppsparte midler. Men det vurderes sterkt.

Kremmerhuset

Det har lenge vært prat om å pusse opp Nemis rom hos pappa. I hodet har hun sett for seg mye forskjellig. På Kremmerhuset finner hun mye som kunne passet inn; et helt bord fullt med pynt, tekstiler og nyttegjenstander i fargenyansene gull og grønt. Særlig en supermyk saueskinnspute blir strøket og kjent på lenge.

Søstrene Grene

Som et skattekammer åpenbarer Søstrene Grene seg. Det tar tid å komme seg gjennom denne butikken. Så mye forskjellig å se på, så mye å ønske seg. Noe er nyttig, noe er bare fint, og det er også et bra sted å gå for å kjøpe gaver.

Nå begynner en handlingplan å åpenbare seg, og det er lettere å ta avgjørelser. Et par lilla øretelefoner til en billig penge blir tatt med til kassen, men for å komme dit må hun forbi godteriet. Kanskje byens beste? Deilig myk lakris, kjærligheter, rustne spikre og gammeldagse drops. Men til tross for lang pause uten klarer hun å stå i mot. For hun har en plan.

Outland

Med øreklokker i hånden bærer det videre inn til Outland. Først for å drømme seg bort i fantasiverden ved glassmonteret, der mange av de kjente tingene fra filmer som Harry Potter, Ringenes Herre og flere andre fantasy-filmer er utstilt. Før de viktigste hyllene lokker, med manga-bøker, både tegneserier og lærebøker om hvordan man selv kan tegne innen denne stilarten. Og Funko Pop, samlefigurer i vinyl som hun helst vil ha alle av.

Funky Frozen Yoghurt

Men avgjørelsen er tatt, det blir Sims 4, og dermed er omtrent alle pengene brukt opp. Men som alltid fintelles det, for er det nok igjen etter en handlerunde er det et sted som må besøkes, og det er Funky Frozen Yoghurt. Med alle sine spennende toppinger og smakskombinasjoner.

Med det som sto øverst på ønskelisten i en hånd og en Frozen Yoghurt i den andre er dagen komplett.

Tekst og foto: Trine Sirnes

x