Tranquil Dawn - årets interiørfarge fra Nordsjö
HjemmeInteriørTrender

Årets fargetrender 2020

2020 representerer starten på et nytt tiår. Det går mot vår og lysere tider og det klør i fingrene etter å fresh’e opp vegger og interiør i årets nyheter. Det er bare å ta fatt på kost og rulle og sette igang!

Friskt pust

Visste du at nordmenn pusser opp mer enn noen andre i Europa? Vi elsker å modernisere og mange av oss maler gjerne om veggene om og om igjen. Du har kanskje kjøpt et oppussingsobjekt, renoverer gangen eller bare ønsker et friskt pust på stueveggene? Det er lett å rote seg bort i fargekart og drøssevis av nyanser. Her får du en oversikt over fargene som er i vinden.

Les også: Rydd deg lykkelig med Konmari metoden

Himmelblå

Fargene på himmelen om morgenen, vennlighet og flukten fra en stadig mer hektisk og digital verden har inspirert Nordsjö’s fargeeksperter til å skape årets farge; Tranquil Dawn. Den sitter et sted mellom grønn, blå og grå og har evnen til å skifte fargetone i henhold til nyansene den brukes med.

Den får en utrolig lekker look sammen med lune puter og pledd, varmt tre og frodige, grønne planter. Tranquil Dawn bringer balanse til fargepaletten i kombinasjon med andre nyanser. Pynt opp rommet med kurvmøbler, munnblåst glass og detaljer i varme toner for en hyggelig og lun atmosfære.

Tranquil Dawn - årets interiørfarge fra Nordsjö

Tranquil Dawn – årets interiørfarge fra Nordsjö

Det naturlige

Årets farge fra Fargerike er inspirert av naturen og forblåste landskap i en vakker kombinasjon med bølgende sanddyner. Sanden er myk, bevegelig og i stadig endring på bunnen av elven. Den er en av våre vakreste bergfragmenter. Årets farge er derfor kalt Elvesand.

Les også: Slik blir du kvitt søtsuget

Elvesand er en myk og lys beige farge med et gyldent slør som er enkel å kombinere med andre farger. Den er utrolig fin å bruke sammen med interiør i samme fargefamilie, men i mørkere toner. Balanser opp nyansene fra Elvesand med puter, dynetrekk og tekstiler i lyse, beige toner for en trygg og stilig kombinasjon.

Elvesand interiørfarge fra Jotun

Elvesand interiørfarge fra Jotun

Optimisme

Jotun feirer det nye tiåret med å lansere 12 nye farger fra LADY! Jotuns fargeteam ønsker med det nye fargekonseptet å formidle en positiv tro for det nye tiåret. Fargene reflekterer vennlighet og optimisme i kombinasjon med individualitet og nysgjerrighet. Hver farge skaper sin helt egen, unike atmosfære, og ved å kombinere dem med LADY’s tidløse fargenyanser, får du en spennende dynamikk og mange nye fargekombinasjoner. Eksperimenter og våg og være annerledes. Skap kontrast med varme, brente nyanser og skap spenning i interiøret.

To gyldne nyheter fra LADY er fargene 11174 Curious Mind og 11173 Humble Yellow. Kombiner dem gjerne med keramikk, strå og møbler i tre for en bohemsk look. 11175 Adventure i brent oransje, skaper sammen med fargen 11174 Curious Mind, en lun og sandaktig stemning. Sett den gjerne opp mot tidløse fargenyanser for utallige, unike og spennende fargekombinasjoner.

Gylne nyanser

Gylne nyanser


Skrevet av: Celine Strand Zürcher

Kilder:

x