Sminke - Personlig shopper
Personlig shopper
Personlig shopper
Personlig shopper
JåleriMote

Bli en modigere og tryggere shopper

Har du klesskapet fullt, men ingenting å ha på deg? Velger du det trygge alternativet hver gang du drar ut på byen? Kanskje du trenger litt drahjelp til å finne din stil og dine farger?

Helga Nilsen (39) er som mange av oss litt usikker på hva hun skal velge i vrimmelen av klesbutikker og stiler.

– Når jeg går ut på byen med venninner ender jeg ofte opp med en blazer, bukser og en pen topp. Gjerne i høye sko. Jeg er nok den mest klassiske i venneflokken. De andre er nok litt røffere og tøffere i stilen, og det hender jeg også prøver meg. Jeg har jo boots og skinnjakke, smiler Nilsen sjarmerende.

Klespersonlighet
Til daglig jobber hun i Coop Mega der hun bruker uniform. Nå har hun søkt hjelp hos Torvbyens egen “personal shopper”; Thrond-Arne Schau, som er meget anerkjent i stylistbransjen, utdannet frisør, makeup-artist og farge- og stripekonsulent. Det hele starter med et innledende intervju på Schaus kontor i Torvbyen.

– Vi starter med at jeg kartlegger klespersonlighet gjennom å bli bedre kjent med deg, høre hva som befinner seg i klesskapet ditt fra før av, hva du gjerne går ut i, hvordan du selv definerer din stil, og om du har noen kroppslige utfordringer. Det handler ofte om hva man utrykker med klærne sine, forklarer Schau en vitebegjærlig Nilsen.

Kalde og varme farger
Gjennom samtalen kommer det frem at Helga helst ikke går med skjørt for hun har litt komplekser for bena sine, som så mange andre av oss. Hun trenger kalde farger, ikke varme med mye gult i. Dette er viktig i forhold til valg som skal tas, og hvordan friskheten i huden kommer frem. Konklusjonen og målet for handleturen blir forklart;

– Vi snakker her om pene fritidsklær, klassisk men prøve å tenke litt utenfor boksen, og tilføre en anelse dramatikk i form av farger, mønster og snitt, forklarer stylisten.

Kalde og varme farger

Ikke kjøpepress
Vi tar sammen en runde i butikkene. På vei vil Schau presisere noe;

– Jeg er god til å lese kroppsspråk og blir ikke med inn i prøverom om ikke kunden ønsker dette spesielt. Samtidig legges klærne vi prøver til side i butikken og det er helt opp til kunden om han eller hun går tilbake å kjøper noe av det. Det er ikke noe kjøpepress i dette, kun en veiledning.

Som støpt
Turen går til butikken “Til Henne”, tidligere Stene R. Og i motsetning til hva mange tror er dette en butikk med tilbud også for de yngre damer. Noe som fort bevises da Nilsen prøver på en kjole hun aldri ville tenkt på å prøve ellers, og smilet sier sitt. Kjolen sitter som støpt, og det er ingen tvil om at hun føler seg vel i den. Det prøves en kjole til, et antrekk med bukse, overdel og sommerdunjakke, mye av det i farger hun aldri ville vurdert tidligere. Underveis i prøvingen får hun og prøve klær i varme farger for å se hvor stor forskjell det blir når hun får på de riktige, kalde fargene.

– Vi bygger på den indre siluetten, særlig siden Helga ikke er så høy. Det er da viktig at det ikke blir for stor kontrast mellom oppe og nede, da blir man delt i to og krymper visuelt. En jevn farge gjør deg lengre. Noe av dette kan du redde inn med en jakke i samme farge som bukse eller skjørt. Og når vi først snakker om jakker; De bør ikke være lengre enn der armen din stopper når du krummer neven. Jakker som er lengre enn dette gjør deg også kortere.

IMG_0297

Lærte mye
Solbriller er viktig nå på sommeren, og kan være et viktig tilbehør til antrekket. Vi tok turen til Interoptik der Schau valgte ut modeller som passet til Helgas ansiktsfasong. Igjen viste et strålende smil at dette virkelig falt i smak. Full av inntrykk gjøres en oppsummering tilbake på kontoret;

– Det er så mye tanker som surrer. Det var veldig interessant med alle fargene. Jeg hadde ikke trodd rosa var for meg, det er mye å fordøye. Men jeg lærte mye, så det blir spennende å gå selv på shopping senere å ta med meg lærdommen.

– Hent det du ønsker, om du ønsker noe av det, bearbeid det vi har snakket om, tenk nytt og tenk på hva undertonen i plagget gjør med dine egne farger, avslutttet Schau.

Solbriller

Ønsker du Personal Shopper, book time her.

I forkant av denne reportasjen ble Helga Nilsen sminket og frisert hos Touch.

Tekst: Trine Sirnes
All foto: Trine Sirnes

LagreLagre

LagreLagre

x