HverdanJåleriLivsstilMote

Classy på budsjett

Har du noen gang bladd gjennom et motemagasin og tenkt «hvordan skaper man slike antrekk»? Eller scrollet gjennom Instagram og sett hvor fantastisk influencerne kler seg og tenkt «hvis jeg bare var rik …»

Heldigvis må man ikke kjøpe de dyreste merkene for å oppnå en lignende look, bare se her:

Bruk nøytrale farger

Must haves garderoben

Produkter fra: H&M, Lindex og ONLY

Sort, grått, hvitt og beige er farger som aldri går ut av moten. Andre nøytrale farger som alltid vil se chic ut er kamel og pudderrosa.  Hvis du bygger garderoben din rundt disse nøytrale fargene er det enklere å få flere antrekk ut av færre plagg.

Les også: Slik blir du kvitt søtsuget

Gode basicplagg du bør ha i garderoben:

Klassiske bukser fra Vero Moda

Produkter fra: Vero Moda

Buksevalget kan være alt fra et par jeans med en solid farge som mørkeblå eller sort, eller du kan gå for en mer avslappet look med slacks i samme fargepalett.

Forskjellige toner av brunt er i vinden, bruk gjerne disse fargene også på bukser og skjørt med en lys overdel.

Invester i det klassiske

Klassikere

Produkter fra: H&M og ONLY

Trender er noe som kommer og går hvert år, men det finnes plagg som aldri ser ut til å gå av moten. Eksempler på dette er silkebluser, klassiske kåper og blazere.

Et tips er å investere i et par slike klassiske plagg, bruk tid på å finne noen med god kvalitet som varer år etter år.

Trender derimot, kan være moro å prøve når det er på moten, men det er ikke nødvendigvis her man trenger å kjøpe det dyreste på markedet. Mange rimelige butikker som H&M, Vero Moda og Gina Tricot følger trender og lager rimeligere varianter. Dette er en fin måte å prøve ut trender produsert av merkevarer som Filippa K og Marlene Birger, uten å sprenge budsjettet.

La tilbehøret skinne

Gina Tricot - Emma Tee

Produkter fra: Gina Tricot

En annen idé er å la tilbehøret være sentrum av antrekket. Velger du en monokrom look, kan man sprite opp denne med en kul veske, et par klassiske hæler eller et statement smykke.

Man kan også her velge å bruke litt ekstra penger på et par sko eller en lekker veske og kombinere det med et helt basic antrekk fra H&M.

Dette vil løfte looken og få den til å se mer ekslusiv ut enn den egentlig er!

Keep it simple

Klassisk makeup

Foto fra: Shutterstock

Gå for en myk makeuplook, bruk gjerne duse farger på lepper og øyenskygge fremfor sterke, for å gå i tråd med klesstilen.

Et annet tips er å alltid ha velstelte negler, legg gjerne en dus rosa farget neglelakk og bruk noen elegante ringer. Man kan finne overraskende mye fint på Glitter, som ser dyrere ut enn det er.

Gå også gjerne for enkle elegante smykker eller invester i en fin klokke for å løfte antrekket.

Finn riktige stoffer

Detaljer

Bluse fra Gina Tricot

De fleste billigbutikkene tilbyr klær av forskjellige stoffer som gir en mer eksklusiv look. Se etter lin og tykk bomull på skjorter og solide denim materialer. Finn topper med detaljer som blonder eller rysjer, disse vil se dyrere ut enn en vanlig polyestertopp.

Riktig «fit»

Når klærne sitter riktig på kroppen din vil de automatisk se bedre ut. Ta gjerne klær som bør legges opp eller lignende til skredderen, det koster litt ekstra, men vil garantert se bedre ut.

Ta vare på klærne

Du kan kjøpe den dyreste blusen du finner fra et designermerke, men hvis den er krøllete, hullete eller skitten vil den aldri se eksklusiv ut.

En bluse fra H&M som er strøket eller steamet og er helt ren, vil se mye stiligere ut, kun fordi den er tatt godt vare på.

Heng gjerne opp klærne i klesskapet hvis du har mulighet, for å bevare form og kvalitet.

 


Skrevet av: Karuna Fagerstrøm

 

 

 

 

 

 

x