Skolesekker til skolestart
HverdanKidsa

Alt du trenger til skolestart!

Skolesekken skal ikke bare oppfylle barnets (eller kanskje mammaens) ønske om design, men den skal sitte godt og tett inntil ryggen slik at den ikke strammer på feil steder eller gnager over skuldrene.

Når man skal kjøpe ny sekk til skolebarnet er det smart å ha barnet med i butikken for å prøve sekken på ryggen først. Da er man sikker på å få en sekk som passer ditt barn best mulig. Ta også gjerne med noen bøker slik at barnet får kjenne hvordan sekken sitter med litt tyngde oppi.

Du finner et stort utvalg av barnehage-, skolesekker og studentvesker hos Næss, High by Næss, Norli og Ark i Torvbyen.

De fem skolesekkreglene

  1. Skulderremmer skal ikke være for breie, det kan gi både hodepine og nakkeplager.
  2. Brystreim og hoftereim er viktig for fordeling av vekten, slik at sekken sitter tett inntil ryggen. Dette avlaster både nakke, skulder og rygg.
  3. Barn må kunne håndtere sekken selv med reimer og stropper. Vis barna hvordan og la dem prøve selv!
  4. Sekken skal ikke være for stor, da blir bæreegenskapene dårlige og sekken skal ikke være nedenfor baken.
  5. Små barn skal ikke bære tungt, og de innvendige rommene gir god vektfordeling. Det tyngste skal alltid ligge innerst mot ryggen. Husk at sekken ikke skal bæres over en skulder.

Barnehagesekker

Fjällräven barnehagesekk fra Næss

Fjällräven barnehagesekk fra Næss

Til barnehagebarna

Barnehagebarn fortjener også gode sekker! Mange er på tur i barnehagen, og da er det viktig med en slitesterk sekk som tåler hard medfart. Classic mini sekken sitter godt på ryggen uansett om barnet klatrer i trær eller løper om kapp. I tillegg til god bærekomfort, har sekken mange praktiske lommer, myk polstring og et praktisk nett til vått tøy. Urban mini sekken har integrert regntrekk, den er lett og sitter godt på ryggen. En skikkelig “ jeg-vil-bære-den-selv”-sekk.

Førsteklassesekk

Førsteklasse enhjørningsekk fra Næss og lilla barnehagesekk fra Norli

Til førsteklassingene

Hverdagsmagi for skolebarn i 1. klasse med et spennende design som barn elsker. Økt trafikksikkerhet med hele 16 reflekser og blinklys som enkelt kan aktiveres av små barnehender. Sekken har en praktisk inndeling og mange spennende lommer som kan inneholde alt fra småstein, busskort, klinkekuler og andre nødvendigheter. Førsteklasses bærekomfort med god polstring, reimer og ergonomisk riktig vektfordeling. Classic-22 liter førsteklassesekk kommer i mange forskjellige design og er vår mest populære skolesekk.

tilbehør til førsteklassingene

barneskolesekker

Skolesekk fra Næss

Skolesekk fra Næss

Til de litt større skolebarna

Sport Junior, SportLightRolltop og Urban Midi er beregnet for de litt større skolebarna som har vokst ut av førsteklassesekken. Og under her ser du sekker som passer for ungdom og studenter. Se et større utvalg av skolesekker for ungdom her.

ungdomskolesekker

Alt du trenger til skolestart finner du hos butikkene i Torvbyen

Alt du trenger til skolestart finner du hos Norli, Ark, Næss og High by Næss i Torvbyen


Tekst: Siri fra Ark i Torvbyen
Foto: Ark

x