LivsstilMust havesRyk og reis

Den ultimate pakkelisten for håndbagasjen

Skal du ut å reise i nærmeste fremtid? Kanskje du allerede planlegger sommerferien? Vi vet at reising kan være vel så stressende midt oppi spenningen, særlig om flyturen er lang.

Les også: ”Mini-ferieapotek” for deg som reiser med barn

Jeg erfarte selv denne type stress da jeg reise til USA for et år siden, 12 timers flytur, what to do?

Pakkeliste for håndbagasjen

Slapp av og pust ut, her kommer noen tips på veien om hva du bør pakke med deg i håndbagasjen:

 1. Teppe og nakkepute: Dette er veldig deilig å ha på et fly hvor airconditionen alltid står på og gir oss frysninger. Å sove er den beste aktiviteten å gjøre på en lang flytur, så len deg tilbake med en god nakkepute, teppe over deg og vær uthvilt når flyet lander.
 2. Sovemaske: Klisjee, men veldig handy!
 3. Håndkrem: Luften inne i et fly et ofte tørr, da er det veldig deilig å ha en håndkrem til å pleie hender og annet.
 4. Fuktighetsgivende lepomade: Dette overlever jeg ikke uten, hvertfall ikke på et fly med tørr luft, lepomaden må med!
 5. Pc/Mac og mobil: Hvis du likevel ikke får sove og filmene som blir vist på flyet ikke faller helt i smak, er det alltids kjekt å ha med seg sin egen laptop. Et tips er å laste ned favorittserien/filmene på Netflix slik at du har underholdning selv når nettverket ikke strekker til! Og du? Ikke glem ladere!
 6. Headset, helst støydempende: Duringen på flyet er vanskelig å overdøve, selv med volumet på maks. Skaff deg et støydempende headset så får du stengt susing og annet bråk ute.
 7. Bøker/Magasiner: Selv om teknologien byr på underholdning, er du kanskje typen som aldri tar deg tid til å lese? Vel, når man likevel er stuck i luften en stund kan du med god samvittighet lese og slappe av. Dessuten vil det være timer hvor teknologi er forbudt under turen, da er en bok eller et koselig blad fint å ta frem.
 8. Skissebøker: Er du kreativ eller bare liker å skrible ned noe mens du og tankene flyr? En skissebok, noen fargestifter og et hav med tid kan ende opp i et mesterverk!
 9. Ansiktsmaske: Med tanke på den tørre luften flyet tilbyr kan en sheetmask være en deilig avkobling for huden og gi deg glød. Her må du riktignok være modig nok til å blåse i hva andre tenker om din ansiktsbehandling, men har du lyst har du lov!
 10. Paracet, Ibux og medisiner: Hva er vel verre enn å sitte med hodepine eller smerter under flyturen. Det kan derfor være lurt å ha med noe smertelindrende å ha i bakhånd, man vet aldri når kroppen slår seg vrang…
 11. Toalettsaker: Et tips er å lage seg et lite «nødkit» med det du absolutt ikke kan leve uten hvis du skulle være så uheldig at bagasjen din forsvinner. Forslag her er en liten hårbørste, sminkeservietter eller babywipes, en liten deodorant og tannbørste + tannkrem. Antibac og en liten roll-on parfyme kan også være fint å pakke ned.
 12. Tyggis: Propper i ørene på fly kan fort bli veldig ubehagelig, pakk med en tyggispakke eller to, å tygge tyggis hjelper!
 13. Klesskift: På en lang flytur orker man kanskje ikke å sitte i stram jeans og bluse, så en lett pysj eller lignende til selve flyturen er deilig. Sleng gjerne med noen fuzzy sokker for å oppnå maks komfort. Ellers er det lurt å ha med et ekstra skift med vanlige klær i håndbagasjen, inkludert undertøy, tilfelle bagasjen din kommer på avveie.

Etter en lang flytur er det deilig å kunne freshe seg litt opp før du lander og skal videre!

Makeup fra Touch Skin Tonic

In Case of emergency – makeupkit

Hvis kofferten din blir borte, kan det være lurt å ha pakket ned en liten samling av dine favorittprodukter. Ta med prøvestørrelser av concealer, leppestift og maskara og annet, så er du på den sikre siden!

Les også: Slik får du sommerens lekre strandfrisyrer

Mat og drikke

Selv om man ofte får måltider på lange flyturer er det ikke alltid nok til 10 timer eller mer.

Dessuten kan vi vel være enige om at ikke all flymat er fantastisk på smak eller næringsinnhold. Pakk med noen ekstra rundstykker eller annen matpakke så slipper du å sitte sulten lenge.

Ta også gjerne med deg snacks og godis, man har lov å kose seg på tur!

Et siste pro-tips:

Rull klærne når du pakker, ha på deg tunge eller store ting som hatter, støvler osv og ta de av deg når du kommer på flyet, dette sparer deg for plass og vekt i alle kofferter!

Les også: Solkrem til pigmentflekker, akne eller sensitiv hud

Shopper bag, Bum Bag og liten Epic koffert fra High by Næss, solbriller fra Glitter og Sneakers fra Shoe Gallery

Shopper bag, Bum Bag og liten Epic koffert fra High by Næss, solbriller fra Glitter og Sneakers fra Shoe Gallery


Skrevet av: Karuna Fagerstrøm

x