JåleriLivsstilPleie

Dine negler er din helse!

Form, lengde og tekstur på neglene forteller en del om din helse, grunnleggende hygiene og din personlige stil. Neglene er en viktig del av din personlige pleie og derfor er det viktig å ikke ignorere dens betydning. Velstelte negler har en positiv innvirkning på din personlige karakter og selvtillit, men fortsatt ser vi tendens til å overse betydningen av å pleie negler.
Du kan holde neglene dine velstelte, kun ved å implementere og vedlikeholde en enkel neglrutine i hverdagen din.

 

Nedenfor er noen enkle tips som du kan følge for å pleie neglene dine

  1. Holde neglene rene til enhver tid, noe som innebærer å ta seg tid til å vaske neglene i varmt såpevann. Ved synlig smuss kan du i tillegg bruke en myk børste for å rense neglene. Død hud rundt neglene kan fjernes med en pimpstein. Regelmessig manikyr behandling fjerner død hud rundt neglene, og neglene ser friske ut.
  2. Hold neglene tørre. Våte negler har en lettere tendens for dannelse av bakterier og sopp. Etter håndvask, klappetørk hendene.
  3. Det er viktig å ikke eksponere hendene og fingrene for sterke kjemikalier. I kontakt med sterke kjemikalier i forbindelse med blant annet daglig rengjøring av huset, oppvask etc. er det viktig å bruke hansker.
  4. Det er viktig å regelmessig trimme og file neglene med hjelp av skarpe redskaper. Bruk aldri en sløv negleklipper for å trimme neglene da det kan føre til skade på din naturlige negl.

 

Følgende punkter må du unngå å gjøre med neglene

  1. Åpne brusbokser. Dine negler kan brekke når det brukes for å åpne brusbokser eller fjerne stifter fra et papir. Neglene dine er ingen redskap.
  2. Unngå bruk av metallfil for å forme neglene dine ettersom det kan føre til skade på neglene.
  3. Hyppig manikyr behandling, da det kan føre til svakere negler. Vi anbefaler manikyr en gang hver 10. til 14. dag.
  4. Unngå å bite negler, da det anses som en usunn og uren vane, som kan gi ujevne og stygge former på neglene. Bruk alltid en negleklipper for å klippe neglene.
  5. Ikke klipp eller fil våte negler da de er myke, og kan fort knekke / sprekke.

Tekst: FAB Nailbar

Foto hovedbilde: Shutterstock, Inc.

x