Freddan

Drømme cookies

Helt ifra jeg var en liten jente, har jeg alltid hatt en brennende lidenskap for mat, kaker og desserter. Ikke nødvendigvis alltid å lage det, men spise det, det har aldri vært et problem.
Lukten av Mamma´s nystekte cookies i første etasje, er den dag i dag fortsatt min favorittlukt, og er en av de få ting som kan få meg til å komme stupende ned trappen, for muligheten til å lande med hodet først i kakebrettet når det kommer ut av ovnen.
Og ja, du gjettet det, nettopp dette har gjort at jeg igjennom årene både har slått meg halvt ihjel, og har brent meg flere ganger enn jeg kan telle, på alt for varme cookies som er på langt nær ”Katarina vennlige”, eller som andre ville kalt det, avkjølt.

Når jeg i dag kommer flyvende nedover trappen imot den store drømmen, venter det et helt brett med sunnere cookies på meg. Vent, sunnere cookies?
Ja, du leste nok riktig. Denne gangen har Mamma bestemt seg for å samle sammen frø og hive de i bollen sammen med cookie deigen min.
Hun kan vel ikke gjøre dette i et forsøk på å få meg kjappere ? For løper jeg kjappere ned den trappen nå, så flyr jeg rett igjennom veggen som hulken.
Kanskje det er fordi vi skal starte det sunnere liv for frø er jo sunt. Petter Northug spiser jo masse korn og frø, så hvis jeg tar fem av disse cookiesene, blir jeg like sterk og kjapp som Petter på oppløpet da?
Høres bra nok ut for meg tenker jeg for meg selv, og putter tre cookies i munnen samtidig, imens jeg går tilfreds tilbake på rommet mitt i en rekord fart, med en liten neve full også som reisevei snacks opp til andre etasje, for å skrive ned oppskriften på de til dere.

Så for dere som nå sitter og tenker at dette virket som en god ide, eller som bare lurer på hvordan disse cookiesene smaker, her har dere oppskriften:

Mamma´s super cookies:

200g margarin
100g sukker
100g brunt sukker
2 egg
250g hvetemel
1ts bakepulver
4 dl havregryn (glutenfri da disse er større og gir bedre smak i cookies)
Diverse frø (i denne oppskriften ble det brukt chia, solsikke og sesamfrø ca en neve av hver)
½ dl kokos

Rør margarin og sukker godt sammen, tilsett egg, hell resten av ingrediensene i bollen og bland det godt inn i deigen.
Fordel deigen i ca en spiseskje store kuler på et bakepapir dekket steke brett, og stek de på 200 grader i ca 10 minutter.

Sist men ikke minst, det aller viktigste steget i hele oppskriften, sett deg tilbake og nyt.
Vel bekomme!

Tekst og foto: Katarina Olsen

x