Drømmecookies oppskrift
Freddan

Mammas drømme cookies

Helt fra jeg var en liten jente, har jeg hatt en brennende lidenskap for mat, kaker og desserter. Ikke nødvendigvis alltid å lage det, men definitivt å spise det. Lukten av Mamma´s nystekte cookies fra første etasje, er den dag i dag fortsatt min favorittlukt, og er en av de få ting som kan få meg til å komme stupende ned trappen, for muligheten til å lande med hodet først i kakebrettet når det kommer ut av ovnen. Og ja, du gjettet det, nettopp dette har gjort at jeg igjennom årene både har slått meg halvt ihjel, og har brent meg flere ganger enn jeg kan telle, på alt for varme cookies som er på langt nær ”Katarina vennlige”, eller som andre ville kalt det, avkjølt.

En sunnere variant

Når jeg i dag kommer flyvende nedover trappen imot den store drømmen, venter det et helt brett med sunnere cookies på meg. Vent, sunnere cookies? Ja, du leste nok riktig. Denne gangen har Mamma bestemt seg for å samle sammen frø og hive de i bollen sammen med cookie deigen min. Hun kan vel ikke gjøre dette i et forsøk på å få meg kjappere? For løper jeg kjappere ned den trappen nå, så flyr jeg rett igjennom veggen som Hulken.

Så for dere som nå sitter og tenker at dette virket som en god ide, eller som bare lurer på hvordan disse cookiesene smaker, her har dere oppskriften:

Ingredienser:

200g margarin
100g sukker
100g brunt sukker
2 egg
250g hvetemel
1ts bakepulver
4 dl havregryn (glutenfri da disse er større og gir bedre smak i cookies)

Diverse frø (i denne oppskriften ble det brukt chia, solsikke og sesamfrø ca en neve av hver)
½ dl kokos

Fremgangsmåte:

  1. Rør margarin og sukker godt sammen, tilsett egg, hell resten av ingrediensene i bollen og bland det godt inn i deigen.
  2. Fordel deigen i ca en spiseskje store kuler på et bakepapir dekket steke brett, og stek de på 200 grader i ca 10 minutter.

Sist men ikke minst, det aller viktigste steget i hele oppskriften, sett deg tilbake og nyt.
Vel bekomme!


Skrevet av: Katarina Olsen

x