Jåleri

Elsk din foundation

Aldri har vel unge mennesker vært flinkere til å sminke seg. Youtube kanalene blir flittig brukt og mange er sminket bedre en hva en proff make-up artist kunne klare. Alt er lov og alt kan mixes når det kommer til make-up verden.

Men en ting er sikkert når grunnlaget ikke passer med din egen hudtone, så blir sluttresultatet feil.
Vi snakker mye om `the perfekt base` her på Kicks. Og det er nøkkelen til et perfekt resultat.

 

Slik legger du en perfekt foundation

Foundation kan være ditt beste våpen for plettfri hud eller din verste fiende, og produktvalg og påføring er avgjørende for et vellykket resultat. Her finner du tipsene som hjelper deg å legge foundation som en proff.

Tidligere ble foundation kalt brunkrem, og dessverre er det mange som fortsatt går rundt med alt for mørk farge på sin foundation. Med dagens utvalg av naturlige farger og riktig påføring er det enkelt å oppnå et jevnt og fint resultat. Foundation har blitt en av de viktigste produktene i sminkepungen. Ikke bare gir den et jevnt og pent underlag, men den beskytter også huden mot ytre påvirkning som forurensning, sol som kan gi nye ujevnheter.

Grunnlaget for et godt resultat legges lenge før du står foran speilet og skal sminke deg. Underlaget er avgjørende, og og en god rens av huden er veldig viktig  for å unngå et skjoldet resultat. I tillegg bør du la dagkremen trekke godt inn før du starter med sminken. Vi anbefaler bruk av primer for et ekstra langvarig og pent resultat.

 

Hvordan velge rett type foundation etter din hudtype

Det finnes mange ulike og gode produkter i vår butikk, men alle typene passer ikke nødvendigvis til din hudtype. Det viktigste er at det valgte produkter ser naturlig ut på deg og gjør huden fin og jevn. Utvalget er stort og foundation kommer som tørt mineralpudder eller som flytende krem i mange ulike varianter. Det er en grunn til at utvalget er stort, det er for at de gir ulikt resultat.

 

Hvordan velge rett foundation farge

Det viktigste å finne en farge som matcher din  hudtoner når du skal kjøpe en ny foundation. Fargen bør hverken være for lys eller for mørk, og de fleste må ha flere å bytte mellom ettersom årstidene endrer seg. Den riktige matchen er en foundation som blander seg inn med din naturlige farge og man ikke ser forskjell. Den største tabben er nemlig å velge for mørk foundation i forhold til din hudfarge, da vil inntrykket ikke være solbrun og fresh. Tvert imot – fargeforskjellene vil gjøre deg eldre.

Rett underlag

Underlaget er avgjørende for et vellykket resultat. Rens huden og la fuktighetskremen trekke godt inn før du legger på foundation. Dersom du er plaget med tørr hud kan du bruke en fetere krem på nesevingene, og andre steder der det er vanlig å ha synlig tørr hud. Generelt trenger de fleste en annen type dagkrem vinterstid da det er en tørrere årstid enn om sommeren. For mye olje i huden er heller ikke gunstig underlag da du vil oppleve at foundation ikke vil sette seg. Det er derfor egne produkter for denne hudtypen.

Så velg en primer som passer til din hudtype. 

 

Tilbehør for påføring av foundation

Det er flere måter å påføre sin foundation, men riktig tilbehør gjør jobben helt klart enklere. Avhengig av om du har valgt tørt mineralpudder eller flytende foundation. Om du foretrekker fingrene, svamp eller børste her er tipsene som gir det et naturlig og varig resultat.

Mest mulig dekkende

Hvis du ønsker at din foundation skal dekke mye, sminke svamp og blendere et godt verktøy. Svampen lar deg komme til over alt og fordele produktet enklere rundt nese. Legg på små produktmengder av gangen, men dersom du ønsker å dekke mer kan du heller gjenta påføringen.

Påføring med fingre

Det er praktisk å bruke hendene til å legge sminken, i tillegg vil varmen fra hendene bidra til at fargen smelter fint inn i huden. Ulempen er at resultatet ofte blir ujevnt og du må vaske hendene godt etter endt sminkesesjon. Husk å alltid vaske hendene grundig også før du påfører makeup. Med dette hindrer du å gni inn bakterier i ansiktet fra alt du har tatt på.

Sminkesvamp

Vår foundation får et jevnt og naturlig resultat med påføring med svamp også kalt blender. Ved å fukte svampen går fordelingen enklere og resultatet blir jevnt.

Sminkepensel 

Det kan være fordel å unngå foundation på fingrene og pensler gir mindre søl og gir ofte et mer dekkende resultat enn andre påføringsmetoder. 

 

Urban Decay, Mac, Anastasia og Smashbox hos Kicks 

Hvilket merke selger best av på det norske markedet?
Når vi ser på vårt totale sortiment, selger vi veldig bra på klassiske selektive merker som DIOR, Lancôme, Clarins, Sensai og Clinique.
Ser vi på netthandel er etterspørselen litt annerledes. Her troner merker som MAC, Urban Decay, Anastasia og Smashbox.

Så det er med stor glede å kunne representere og tilby disse populære merkene hos Kicks i Torvbyen. 

For mørk foundation gjør deg eldre og kan se møkkete ut. Riktig foundation gir deg et vakkert og jevnt utseende.


Skrevet av: Randi Christine Johannessen 

x