Gjør føttene dine sommerklare
HjemmeLivsstilPleie

Gjør føttene dine sommerklare

Det er fortsatt noe tid igjen til vi kan bytte ut vinterskoene med sandaler. Men, visste du at det er noe du kan gjøre akkurat nå for å forberede deg til sommeren og det er faktisk en fordel at man fremdeles tråkker rundt i lukkede sko;

Tekst: Karuna Fagerstrøm
Foto: Vita, Shutterstock

Elsk dine føtter!

Føttene våre er noe man kanskje ikke alltid gir like mye kjærlighet som man burde, så følg disse stegene og få silkemyke føtter som matcher de lette sandalene du gleder deg til å ta på!

Les også: Skrubb bort vinteren

Ta et fotbad

Gi føttene en liten spaopplevelse i ny og ne, det fortjener de etter å ha vært innelukket hele vinteren.

Sett dem i vann og bruk gjerne dødehavsalt eller lignende for en mild eksfoliering av føttene, dette tilfører også føttene mineraler for å hjelpe mot og forebygge tørr og sprukken hud.

Fil og skrubb

Her har man flere alternativer, man kan velge å tørrfile med en karbonfil eller våt-file med en metallfil.

Man kan også anvende en god skrubb for å fjerne døde hudceller som har bygget seg opp gjennom vinteren, gjør gjerne dette mens du allerede tar et deilig fotbad.

Fotskrubb

Tilfør fuktighet

Velg en god fuktighetskrem og påfør etter fotbad og filing. Føttene kan tørke litt ut etter å ha sittet i vann en stund, så smør deg inn og tre på noen fuzzysokker (som du ikke er så redd) for rett etter du har påført krem.

Sov gjerne med sokkene på og opplev forskjellen dagen etterpå! Føttene dine vil garantert føles mykere …

Les også: 6 trinn til perfekt neglelakk

Babyfoot

Dette produktet hjelper deg å oppnå herlige, myke sommerføtter, uten at du trenger å anstrenge deg!

Man påfører plastikksokkene som inneholder gelee med naturlige ekstrakter, har dem på 1  time (les pakningsvedlegget) for å så ta dem av etter angitt tid. Skyll og vask føttene med mild såpe for å fjerne geleen. </span

Føttene vil etter en til to uker begynne å flasse av døde hudceller. Det er viktig å ikke tilføre fuktighet mens prosessen pågår, smør deg heller inn med tålmodighet og påfør en god krem etter to ukers tid når behandlingen er ferdig.

Fotprodukter

Dette kan det være lurt å gjøre allerede nå i april/mai, mens føttene enda er pakket inn i sokker og sko. Når sandalene skal tres på, vil føttene være myke og lekre, klare for sommerens eventyr!

 

 

 

x