popcorn - sunnere snacks
BordetFreddanHjemmeHverdanMat

Enkel og sunn snacks til filmkvelden

Hvordan kan man kose seg litt ekstra til filmkvelden uten at det blir altfor usunt?

Det er ofte slik at når vi endelig kan og har tid, vil vi krype opp i sofaen og finne frem favorittserien eller en god film. Da er det ekstra hyggelig å kose seg med noe snacks. Ingen filmkveld uten knas og godt! Men hadde det ikke vært fint om man kunne kose seg litt med god samvittighet også?

Enkle og sunne snacks for en bedre filmkveld:

  • Grønnsaker og dipp er en klassiker. Bland dipmixen med lettrømme og la den godgjøre seg mens du kutter grønnsaker. Agurk, paprika, kålrot, gulrot, minimais, sukkererter, stangselleri, reddik, cherrytomater og blomkål er alle veldig digge å dippe med. Kjapt, sunt og veldig godt!
  • Guacomole er heller ikke et dårlig alternativ til dipp. Avokado er en deilig grønnsak med mye godt innhold. Kanskje kan du bytte ut tortillachipsen med næringsrike grønnsaker her også.
  • Som et alternativ til potetgull, prøv ovnsristede kikerter. Kikerter inneholder både jern, folat og magnesium. Kikertene skylder du og fordeler utover et stekebrett med bakepapir. Spice de opp med de krydderne du liker, enten det bare er salt og pepper eller litt sinna chilli. Følg litt med på de i 45 minutter i en 175 grader varm ovn. Avkjøles på tørkepapir og så er det bare å kose seg i vei.
  • Energikuler. Dadler i seg selv er veldig søtt og et bedre alternativ til smågodt. Men en annen fordel med dadler er at det passer kjempegodt med nøtter. Med hakkede nøtter og mørk sjokolade er det superkjapt og enkelt og rulle sammen noen små baller som dekker søtsuget.

Det finnes mange oppskrifter og måter å lage energikuler på men dette er en av dem:

Oppskrift: Energikuler

  1. Fjern steinene fra ca. 300 gram dadler og legg dem i varmt vann i 20-30 minutter. Dette gjør dem mykere. Sil av vannet.
  2. Hakk eller knus nøtter av ønsket slag.
  3. Ha dadler og 2 spiseskjeer kokosolje i en foodprocessor til det er finmalt. Ha gjerne i eventuelt kanel, salt, kakaopulver eller en annen smakstilsetning.
  4. Ha nøttene i blandingen i foodprocessoren, pluss litt revet kokos.
  5. Trill små kuler og rull dem i revet kokos. Voila! Oppbevar de i kjøleskap eller fryseren om det i det hele tatt er noe igjen.

– Til sist men ikke minst, popcorn!

Selvfølgelig må man ha popcorn til filmkveld! Popcorn er enkelt og raskt å poppe opp i enten kjele eller microen, og er sunnere enn potetgull. Om man vil gjøre det litt ekstra spennende kan en smelte mørk sjokolade som du «drysser» over etterpå. Om ikke popcornet er saltet fra før kan du da strø salt over rett etterpå, så fester saltet seg i sjokoladen.

Du finner alt du trenger på Coop Mega i Torvbyen. Life like ved har også noen sunne godsaker.


Skrevet av: Anneli Charlott Ellingsen
Kilder:

 

x