Fargeforandring fryder
JåleriMotePleieTrender

Fargeforandring fryder!

Endelig er den vakre, varme vårsolen her og lyser opp både sinn og skinn. Men oi, hva skjedde med den hårfargen som var så lekker i vinterens mulm og mørke? Kanskje tiden er inne for å booke ny tid hos frisøren? Men hva ønsker vi å gjøre; lowlights, highlights, ombre, foilage? Og hva innebærer alle disse fancy uttrykkene? Under gir vi deg forklaring på fargeuttrykkene som gjelder her og nå.

Tekst: Lotte, Touch Frisører
Foto: Touch Frisører Lillehammer, Tendenz, Unsplash

Balayage

Ordet Balayage kommer opprinnelig fra det franske ordet «å male» og nettopp derfor handler Balayage teknikken fullt ut om hvordan fargen blir påført. Overgangene mellom det mørke og lyse blir lengre og mykere og resultatet blir derfor mer naturlig, som om det skulle i utgangspunktet vært gjort av sol og sommer. Med Balayage teknikken må ikke nødvendigvis alle spissene bli farget. Ofte tilfører vi likevel glans eller gir de lysere tuppene en korreksjon eller tint av en annen farge som, platinum, pudder eller gull.

Balyagefarget hår

Balyagefarget hår

 

 

Ombre

Ombre er en hårfargeteknikk hvor alle spisser blir farget/lysnet og bunnfargen blir farget i en dypere tone. Overgangen fra den mørkere bunnen til de lyse spissene blir kortere og derfor mer dramatisk. Definisjonen av Ombre kommer fra det franske ordet for «farge som er skyggelagt i tone».

Ombrefarget hår

Ombrefarget hår

 

Foilyage

Denne teknikken gir et lignende uttrykk til Balayage, men i stedet for å bli gjort på frihånd er det laget med folieteknikk (noe som forsterker fargen!) Det er ideelt for å oppnå det naturlige sommerblekede håret for de som ønsker en enda mer naturlig look, men fortsatt ønsker å bevare spillet som stripene gir.

Foilyagefarget hår

Foilyagefarget hår

 

Colormelt

Med Colormelt brukes flere fargenyanser for å skape jevne overganger og lage en farge som ser ut som det kunne skjedd naturlig. Dette er en frihåndsteknikk som er mye brukt for de som ønsker en enklere fargeteknikk, men likevel ha litt fargenyanser. Dette er kanskje den mest brukte grå-hårs fargeteknikk som ikke krever full overhaling ved hvert frisørbesøk men kun en liten oppfriskning på den kjedelige grå etterveksten som dukker opp.

Colormeltfarget hår

Colormeltfarget hår

 

Babylights

Delikate tynne striper i folie som blender inn i naturfargen. Dette er teknikken for de som ønsker det virkelig softe uttrykket, som du ofte ser på barnas hår mot slutten av sommeren. Teknikken kan utføres med både bleking, lysfarging eller vanlig innfarging. Dette har vært en veldig populær teknikk for førstegangsfargere og de som ikke ønsker så ofte fargeoppfølging. Helt opp til deg når du vil komme igjen!

Babylights

Babylights

Lowlights

Har du noen gang følt deg for blond eller at solen har bleket litt for mye på din opprinnelige lekre fargedesign? Da er denne teknikken ideell for å tone ned og gi spill i ett alt for lyst hår. Vi legger inn mørkere striper eller partier for å dempe det allerede for lyse «looket». En teknikk mye brukt på høsten. Krever lite fargeoppfølging da fargen ofte ligger under ditt lyse hår og gir lite ettervekst.

Lowlights

Lowlights

 

Møt sommeren med en lekker fargedesign på håret ditt! Velkommen til mange års fagkompetanse hos Touch Frisører.

«La oss berøre deg..»

Skrevet av: Lotte, Touch Frisører
Foto: Touch Frisører Lillehammer, Tendenz, Unsplash

x