fargerik påskefrokost
BordetHjemmeMat

Fargerik påskefrokost

Påsken består ofte av rolige morgener og ekstra lange frokoster. Da er det koselig å gjøre litt mer ut av det – fylle bordet med nystekte bakevarer, lage egg i alle mulige fasonger, kanskje finne på noe man ikke pleier å ha eller bare gjøre den mer fargerik.

Les også: Pakkeliste til påskefjellet

Triks og miks med påskeegg!

1. Fargede påskeegg til frokost!

Server kokte egg i forskjellige farger – de blir så fine. Dette får du ved å tilsette konditorfarge i det kokende vannet.

2. Speilegg i brødskive

Lag et hull midt i brødskiven og stek den i smør eller olje på middels varme. Snu brødskiven og knekk et egg i hullet. Stekes videre på svak varme i 3-5 minutter til hviten har stivnet.

3. Posjert egg og most avokado på ristet brød

– den kombinasjonen må bare testes!

Frokostglede for de minste

1. Arme riddere med bær, banan og honning

Visp sammen 3 egg, 2,5 dl melk, 1 klype salt og en halv teskje vaniljesukker. Hell dette over seks brødskiver i en ildfast form slik at de dekkes godt og kan trekke inn røren et par minutter. Smelt smør i en panne før du steker brødskivene to og to, 1-2 minutter på hver side til de blir gylne. Serveres med honning eller sirup, friske bær toppet med melis!

2. Raske bananpannekaker

Kjør alle ingrediensene i en stavmikser til røre:

  • 3 godt modne bananer
  • 2 egg
  • 50 g kesam
  • 1 dl valgfri melk
  • 1 ss rapsolje
  • 1 ss med brunt sukker/sukrin gold

Stek pannekakene på medium varme og server med bær, syltetøy, cottage cheese, nutella eller hva som måtte friste!

Les også: Nordisk påskestemning

3. Påskesmoothie/smoothiebowl med mango, banan & pasjonsfrukt

Til 3-4 personer

Kjør alle ingrediensene i en blender

  • En pose fryst mango (Kjøpes i frysedisken)
  • 2 bananer
  • 6 ss vaniljekesam/gresk yoghurt
  • 1,5-2 dl valgfri melk

Serveres i glass eller i en skål(bowl) – toppes med det du måtte ønske av bær, banan, granola, kakaobiter, chiafrø, kokosflak & en spiseskje med peanøttsmør!

Perfekt til frokost, kaffekosen eller å ha med i tursekken!

1. Hjemmelaget varm sjokolade

Til 4 personer

  • 1 liter valgfri melk
  • 2 plater mørk kokesjokolade / ønsket mengde kakaopulver
  • 3 ss brunt sukker/sukrin gold

Bland sjokoladebiter eller kakaopulver med sukker og litt av melken i en kjele. Tilsett resten av melken når sjokoladen er oppløst. Tilsett litt vaniljepulver eller kanel om ønskelig. Varmes opp til kokepunktet.

Toppes med krem eller marshmallows om ønskelig!

Les også: Gjør terrassen vårklar!

2. Enkle energikuler

Miks 100 g cashewnøtter/peanøtter, 3 ss kokosmasse & 14 dadler(u/stein) i en stavmikser/kjøkkenmaskin til en jevn & seg deig & form til små kuler.

 


Skrevet av: Sandra Nathalie Johansen
Kilder:

x