Bordet

Festdekket bord

Mange av oss synes det er hyggelig å dekke bord til fest.

Bruk det du har og ikke tenk for mye på reglene for hvordan et bord skal dekkes, men en regel kan være grei å tenke på:
Dersom du har et juleservise bør duken være nøytral, mens dersom du har et servise uten motiv så kan du bruke en duk med mønster. Fargen på duken bør uansett passe til serviset.

Linduk, som du bare «krøller» utover bordet dersom du vil at bordet skal se litt «tilfeldig» ut, er litt i tiden nå og da er det også fint å bruke linservietter til, for få helheten. Bruker du en damaskduk eller en teflonduk så blir bordet mer «pyntet» og da er det fint med damask- eller papirservietter til.

Juletemaet bør være rødt og grønt og pynten kan være så enkel som kongler, kvister og mose som du legger tilfeldig utover midten av bordet og så setter du telysestaker eller lysestaker (i julen er det viktig med mye lys) og annen pynt i mellom. Ha gjerne en lysestake eller vase i midten på bordet, men husk på at vi skal snakke over bordet, så ikke ha det for høyt.

 

 

Dersom du har dekketallerker så blir det ekstra flott! Sett på middagstallerken og kanskje en asjett til en liten forrett. Serviettene kan du brette fint eller bare legge på tallerken med en hyssing rundt. Når glassene skal plasseres så husk på å sette fram vannglass!

 

 

Slapp av og kos deg mens du dekker bordet og gjør det gjerne kvelden i forveien. Da kan du gjøre småendringer på det helt fram til gjestene kommer og du blir mer uthvilt til kveldens selskap.

Lykke til og god jul!


Lise Presangen

Skrevet av: Lise på Presangen

 

 

 

 

 

 

x