DuppedingserKidsaTrender

Fidget Toys – den nye leketøytrenden!

Fidget Toys er kanskje den største trenden blant unge i dag! Men hva er Fidget leker egentlig?

Skrevet av: Malene Monsøy
Foto: Shutterstock og Ringo

Selvregulerende leker

Fidget-leker er selvreguleringsverktøy for å hjelpe med fokus, oppmerksomhet, beroligende, eller lettere forklart, ofte det vi kan kalle en “stressball” eller en “fikle leke”.

Tar fullstendig av

Det har den siste tiden tatt fullstendig av hos barn og unge, og vi opplever at denne trenden startet med “pop it”, “push pop”, “pop up” (kjært barn mange navn).
Prinsippe med en Pop It, denne bobleplast lignende platen, er kun at du skal poppe boblene fra en side til den andre, enten i organisert rekkefølge eller helt tilfeldig. Det er også utviklet et slags spill med denne. Eksempel på spillregler, kommer lenger ned i teksten.

Videre har det kommet som en utvikling av pop it, Dimple, som er mindre boble-trykke-leker, med gjerne 2, 3, 4 eller 5 bobler du skal poppe, og gjerne med nøkkelring funksjon.

Stressballen, eller klemmelekene, har også kommet tilbake i vinden. Det er utallige varianter, men prinsippet er likt hos de fleste, det er en klemmeleke.

Fidget toys - ny leketrend

 1. Jura stressballer
 2. Squeeze Bean
 3. Stick’n squish (stick it)
 4. Wacky Tracks
 5. Googly store øyne
 6. Squeesh Yum gulrot
 7. Gooey globules
 8. Pop It
 9. Marble Mesh
 10. Geo Morph

Trend fra Tik Tok

Vi har en følelse av at denne trenden har kommet i takt med TikTok. Det er ofte større barn/ung ungdom (tweens) som ønsker seg dette, og vi hører ofte fra barnemunnen at de har sett det på TikTok.

Det som for oss gjør akkurat denne trenden så unik, er at den treffer de litt større barna, som vi kanskje mistet som stamkunder litt tidligere enn før. Men vi syns naturligvis at det er veldig gøy å ha denne aldersgruppen i butikken igjen.

Det er også spennende å se at dette ikke er en kjønnsstyrt trend. Både gutter og jenter handler klemmeleker, pop it og andre fidget for lommepengene sine. Det er ikke ofte vi opplever dette da trender og populære produkter ofte treffer et av kjønnene i en spesifikk aldersgruppe.

Det er gøy at en ny plattform som TikTok er med på å styre våre innkjøp og kundegrupper, og vi syns det er moro å kaste oss rundt for å få tak i riktig fidget og riktige trender.

PopIt spilleregler:

 1. Stein, saks, papir om hvem som skal begynne.
 2. Spillerne velger på tur en rad på pop it`en og popper så mange bobler spilleren ønsker (kun på den valgte raden).
 3. Den neste spilleren velger hvilken som helst rad som har upoppet bobler og popper så mange bobler de vil på bare denne raden.
 4. Spillerne fortsetter annenhver gang, til en spiller blir tvunget til å poppe den siste boblen. Har du poppet den siste boblen, har du tapt runden. Men fortvil ikke, snu POP It`en rundt, og start på nytt. Best av tre runder vinner spillet.

Det finnes mange varianter av hvordan man kan spille, dette er bare et eksempel fra oss.


Skrevet av: Malene Monsøy
Foto: Shutterstock og Ringo

x