Freddan

Filmer du må se denne våren

Da har vi skrudd om til Mars og kan offisielt ta filmvåren imot med åpne armer. Her er det mye å glede seg til! Ikke minst kan vi nå endelig senke skuldrene etter at Leonardo DiCaprio endelig fikk sin Oscar. Velfortjent og virkelig på tide etter en hittil helt sinnssyk karriere i en alder av bare 41 år. Gratulerer Leo!
Det er enormt mange filmer i vår med store forventinger til. Nesten for mange til å rekke å se. Godt det er mange fridager i løpet av våren. Første helga i Mars starter med et pang med hele 3 filmer jeg gleder meg til.
Her er filmene jeg mener du ikke kan gå glipp av i disse herlige vårmånedene:

Hail Cesar!

Coen-brødrene har skapt en komedie som foregår i 50-tallets Hollywood, og det er mange gode skuespillere som drar oss inn i gledesrus. Scarlett Johansson, Jonah Hill, Channing Tatum og Ralp Fiennes for å nevne noen.

Hail Cesar
Foto: United International Pictures

London has fallen

Denne gangen er Gerard Butler på mer riktig kontingent. Kan agenten redde dagen igjen? Dette er oppfølgeren til «Olympus has fallen». Spennende!

London has fallen
Foto: Lionsgate/Nordisk Film Distribusjon

The 5th wave

Enda en sci-fi film som er basert på en roman med samme navn. Verden blir invadert av romvesener og menneskene skal prøve å redde den tilbake. Verdens undergang er en av mine favoritt-temaer i film, så jeg gleder meg masse!

The 5th wave
Foto: United International Pictures

Allegiant

Hva er på andre siden av muren? Det skal vi nå få vite. Venter friheten på dem eller finnes det enda større farer og utfordringer som kan skille dem?

Allegiant
Foto: Lionsgate

Batman v Superman: Dawn of Justice

Kan Ben Affleck legge skeptisme og kritikk til side og vise oss at han kan vinne tilbake tilliten etter Daredevil? Og dere, Gal Gadot som Wonder Woman. Wow, for en casting!

Batman v Superman
Foto: SF Norge

The Huntsman: Winters war

Ut med utro Kristen Stewart og inn med fantastiske Emily Blunt i stedet. Denne filmen er satt til historien om det som skjer før Snevhit. Emily Blunt, Charlize Theron og Chris Hemsworth? Say no more!

The Huntsman: Winters war
Foto: United International Pictures

Captain America: Civil War 3D

Jeg både gruer og gleder meg til denne. Jeg digger Marvel-universet men er litt lei «Er superhelten modig nok?», eller «Kan han forandre seg selv og finne mot til å tro på seg selv?». Det har blitt litt mye av det i filmene som Captain America har hatt en større rolle i. Nå som dette er den tredje filmen, så regner jeg med at dette blir den siste egne Captain America filmen. Så da håper jeg de avslutter med stil, og ikke enda en «tro på deg selv og gjør det riktige»-klisje.

Captain America: Civil War 3D
Foto: The Walt Disney Company Nordic/Film Frame

X-men Apocalypse

Den første mutanten star opp igjen etter flere tusen år søvn. Men han er ikke helt fornøyd med det han står opp til. Kan de andre mutantene håndtere den mest kraftfulle og morgengretne mutanten noensinne?

X-men Apocalypse
Foto: Fox Film

Warcraft

Etter mange år med planlegging er jeg spent på om dette blir en flopp eller ikke. Men jeg tror uansett alle som en gang har befunnet seg i Azeroth vil vende tilbake enten for nysgjerrigheten eller fordi de digger Azeroth og alt som hører til. Når jeg sitter i kinosalen og ser at filmen begynner så skal i hvert fall jeg rope inne i meg; «For the Alliance!».

Warcraft
Foto: United International Pictures

Hva skal du se på kino i vår?
For billetter på Norges beste kino: Fredrikstad kino

Tekst: Anneli C. Ellingsen
Kilder: www.filmweb.no, www.capa.no
Foto hovedbilde: Shutterstock, Inc.

x