Fisketaco, MatPrat
KidsaMat

Fisk for store og små, kan det gå?

«Er det fisk til middag?»
Ungenes øyne fylles med tårer og du innser at det er like før hylekoret begynner. Hva gjør du nå?

Fisk er en råvare som har blitt satt på bordet i tusenvis av norske hjem i all tid, gjerne med et par overkokte poteter med en smørklatt, noen gulrøtter for farge og erter på si. Du har gjort det slik du også ja? Fisk kan være så mangt, og akkurat som alle andre retter er det mulig å gjøre dette til ukas høydepunkt.

Les også: Smoothie for enhver anledning

Vi har hentet frem tre ulike fiskeretter fra matprat.no som vi håper vil falle i smak hos hele familien.

Varm fiskesuppe

Hvit kremet fiskesuppe, MatPrat

Hvit kremet fiskesuppe, MatPrat

På denne årstiden kan en god og varmende fiskesuppe være midt i blinken for å tine opp kalde kropper etter en lang dag. Klassikeren, hvit kremet fiskesuppe, er enklere enn man kanskje tror. Du kommer langt med litt grønnsaker; gulrot, erter og gressløk er de som oftest blir brukt, men her kan man selvfølgelig variere med det man finner i kjøleskapet. Velg fisken som en ønsker å bruke, torsk og laks er klassiske varianter, men man kan også prøve seg frem med skalldyr som reker og blåskjell for en spissere smak. Ha oppi vann, fiskebuljong og en jevning av melk og mel, før du mot slutten putter oppi fisken og lar den trekke i suppen. Ha gjerne oppi en klunk kremfløte for ekstra fyldig smak. Voila, middag servert!

Visste du at fiskesuppen også kan lages med tomater? Eller hva med en grønn suppe basert på erter og brokkoli? Klikk deg inn på matprat.no og finn din favoritt!

Oppskrifter

Fiskeburger

Fiskeburger, MatPrat

Fiskeburger, MatPrat

Ta burgerbegrepet til nye høyder og erstatt kjøttet med fiskekaker. La barna velge tilbehør som de ellers liker til burger og varm fiskekakene raskt i stekepannen. Anrett med burgerbrød, salat og diverse andre grønnsaker og vipps, så er middagen på bordet. Dette er en morsom måte å presentere fisk på, noe de minste i huset vil sette pris på.

Les også: 10 tips til vinteraktiviteter for store og små

Ønsker du å lage dette med annet tilbehør enn hva barna ville valgt kan du prøve deg frem med reddiker, remulade og ruccula, bare se her!

Fisk i taco

Okey, det er kanskje litt mye å be om at fredagstacoen kan erstattes med fisk, men siden taco kan være så mangt er det ikke noe galt i å servere den med fisk en annen dag i uken. Bruk torskefilet og krydre denne godt med texmexkrydder som spisskummen, kajennepepper, chilli og paprika. Del gjerne fisken opp i små biter, da en hel filet kan bli mye for de små. La barna være med å bestemme grønnsaker som skal settes frem, her er alt lov. Lag gjerne en deilig guacamole av avocado, lime og rømme og smak til med salt og pepper. Varm tacolefser og sett frem annet tacotilbehør som spicy sauser og rømme hvis det er ønskelig, sett dere rundt middagsbordet og nyt.

Oppskrift på fisketaco finner du her!


Skrevet av: Karuna Fagerstrøm
Bilder og oppskrifter: www.matprat.no

x