JåleriMote

Fremhev din naturlige skjønnhet!

Hvordan vi legger en perfekt makeup, vil variere ifra person til person. Vi har alle har så mange forskjellige hudtyper, øyefarger, øyefasonger, aldere og kjennetegn ved et hvert ansikt. Det beste trikset her er å kjenne sitt eget ansikt og jobbe ut ifra de ansiktstrekkene vi liker best ved oss selv, og fremheve vår naturlige skjønnhet.

Her skal dere få noen enkle retningslinjer å følge, når dere skal begi dere ut i make-up`ens verden for den store fest dagen.

Slik legger du en naturlig festmakeup

Når jeg legger en klassisk naturlig fest makeup, pleier jeg å starte med å legge en lett og naturlig øyesminke. Gjerne i form av bruntoner, da dette er farger som passer godt til mange forskjellige hudfarger/øyefarger. Samt gir en veldig naturlig finish.

Start med å legge lysest skygge under brynet og i innerkant av øynene. Jobb dere så gradvis utover med mørkere skygger i globalen og ytterkant av øyet.
Deretter ville jeg rammet inn øynene med en enkel tynn eyeliner og maskara.
Det kan være lurt og kanskje satse på en vannfast maskara, hvis det er veldig varmt ute, eller det er en anledning hvor tårer kan oppstå, som for eksempel et bryllup.
For en litt mer fest inspirert look, kan løsvipper være en god ide her, da dette gir litt mer boost til det hele.

Øyeskygge

Legg så en en god base makeup, som består av en fuktighetsgivende ansikts krem, foundation primer, foundation tilpasset din hudtype, concealer og pudder.
Hvis du er som meg og liker å gjøre hva vi makeup-artister kaller et ”fullt ansikt”, så legg gjerne på en dus naturlig blush, highlight på kinnbenene og litt solpudder for å gi huden en litt mer sommerfylt glød.

Base

Det eneste som gjenstår da er siste finish, som vil si leppene, og hvis du er som meg, fylle inn brynene.
Jeg liker å fylle inn mine bryn med en tynn bryns penn, men her finnes det mange forskjellige alternativer på markedet, så det gjenstår å finne det produktet som funker best for deg.

Leppeprodukter

Legg så på det leppeproduktet dere måtte ønske for dagen, selv ville jeg valgt å legge en ferskentonet eller rosatonet gloss/lipbalm. Eller en bruntonet leppestift.
Men her er det opp til dere, hva som får dere til å skinne som små diamanter.
Avslutt gjerne med et par sprays av makeup setting spray, som gjør at makeupen holder hele dagen.

Jeg håper mine tips kan hjelpe dere på veien.

Lykke til og god fest-sesong!

Tekst: Katarina Olsen.
Foto: Katarina Olsen.

x