Lofoten
Ryk og reis

Gjør dere klar for verdens vakreste Norgesferie

Etter lang, lang tid med ulike restriksjoner og begrensinger på hva vi kan og ikke kan gjøre er det mange som kjenner på behovet for å komme seg ut i naturen. Finne nye opplevelser blant fjorder, fjell og fiskevær. Vi lengter etter å bytte ut hjemmekontoret med aktiviteter som fjellturer tett på naturen med dyreliv, midnattssol og sosialt samvær. Her kommer noen gode tips til turer for liten og stor.

Tekst: Ticket Fredrikstad
Foto: Ticket og Shutterstock

Verdens vakreste sjøreise

En reise med Hurtigruten er et mål for mange. Da får du virkelig muligheten til å oppleve norskekysten helt fra Bergen til Kirkenes. Eller du kan velge bare å reise til steder langs kysten som du drømmer om å utforske ytterligere – her får du våre tips:

  • Lofoten er en spennende destinasjon som har fått mye oppmerksomhet og her er det også flere turer å begi seg ut på.
  • Opplev Hjørundfjorden ved Sunnmørsalpene, og Geirangerfjorden.
  • Molde, Rosenes by med utsikt til 222 fjelltopper.
  • Trondheim, med f.eks. kajakktur på Nidelven eller besøk i Nidarosdomen som er Norges eneste gotiske katedral.
  • Kryss Polarsirkelen og opplev Svartisen, Norges nest største isbre.
  • Få med deg den 1000 meter høye Lofotveggen.
  • Tromsø, Nordens Paris, taler for seg.
  • Nordkapp, et av de nordligste stedene i Europa, kjent fra TV-programmet 71 grader nord.

Meld deg på utflukter underveis for en enda mer komplett ferie. Gjør det gjerne i forkant av reisen så er du sikker på at det er plass!

Hurtigruten

Hurtigruten, Foto: Shutterstock

Opplev eksotiske Svalbard

Mange drømmer om å oppleve Svalbard med sin spesielle natur, kultur og ikke minst ville dyr. Vi kan selvfølgelig ikke garantere at du vil oppleve det rike dyrelivet på en tur til Svalbard, men vi kan love deg nydelige naturopplevelser og en spennende kultur som vil gjøre deg både nysgjerrig, fascinert og overveldet.

Ticket arrangerer turer til Svalbard i august og september. På begge turene får du guidet tur i Longyearbyen, utflukt til Camp Barentz med innblikk i Svalbards historie, safari på Isfjorden og ikke minst en tur til Barentsburg med hybridbåt.

Spør oss for program og pris: Ticket Fredrikstad

Svalbard

Svalbard

Vakre Vestlandet

Vestlandet har ufattelig mange opplevelser for hele familien! Ikke rart at så mange velger å legge Norgesferien akkurat hit! Med hyggelige byer som Stavanger, Bergen og Ålesund å velge mellom og naturskjønne småbyer som Stryn og Hardanger er det mange steder som er verdt å besøke. Kjør innom Trollstigen eller Atlanterhavsveien for å oppleve spektakulære syn. For aktive familier kan både sykling langs Rallarvegen, padling i Loen og mange flotte fjellturer legges inn i turen, som barnevennlige Hardangervidda eller kjente Romsdalseggen for de som ikke har høydeskrekk. For ordentlige fjellfanter er det spisse og magiske topper som lokker i Romsdalen og blant Sunnmørsalpene. Ellers kan man også gå brevandring på Briksdalsbreen, surfe i Hoddevik eller prøve seg på klatring for kanskje første gang i Via Ferratta.

Hardangerfjorden

Hardangerfjorden

Strender og Sørlandsidyll

Sørlandet er perfekt for de som ønsker seg varmt vær, myke strender og svalberg. Sørlandet er med andre ord perfekt for de som måtte ønske seg en avslappende ferie blant hvitmalte hus og trange gater. Nyt late dager i sjærgården eller lei en båt og ligg å dupp i en liten vik. Besøk koselige sørlandsbyer som Arendal, Kristiansand, Risør, Grimstad og Flekkefjord, eller ta turen til noen av Norges mest spektakulære strender, Listastrendene. Barnefamilier kan nyte godt av solfylte dager der barna plasker i vannkanten. Ellers er selvfølgelig en tur til Dyreparken noe som gjerne hører med på en Sørlandsferie.

Sørlandet

Sørlandet

Trenger du hotelltips til din Norgesferie?

Vi kan anbefale Quality hotel Vøringsfoss i Eidfjord. Her bor du rett ved Hardangerfjorden, med kort vei til mange attraksjoner som Vøringsfossen, eple og ciderruta i Hardanger.

Vil du stikke deg litt bort, i en naturopplevelse? Da kan du bo på Alnes Gård i Giske ved Ålesund. Her er du rett ved stranden i naturskjønne omgivelser, litt utenfor allfarvei.

Vil du tilbringe noen dager i fjellet, så kan du bo på Fyri resort i Hemsedal. Lekkert og koselig, midt ute i vakkert naturlandskap.


Tekst: Ticket Fredrikstad
Foto: Ticket og Shutterstock

x