Gjør terrassen vårklar
Hjemme

Gjør terrassen sommerklar!

Våren har endelig meldt sin ankomst og det er på tide å gjøre terrassen for sommeren. Hagemøblene skal frem, grillen skal fyres og pottene skal fylles med fargerike blomster og grønne planter – for en fin tid vi går i møte. Vi har samlet en liten inspirasjonsguide til hvordan du kan gjøre din terrasse klar.

Les også: Tøffe vårjakker for menn

TerrassevaskSteg 1: Vask terrassen

Terrassen tar i mot all slags vær og har stor belastning, derfor er det viktig å vedlikeholde den godt. Å gi den en ordentlig rengjøring før hver sesong bidrar til at terrassen holder seg bra lenger.
Tips: Vått treverk er enklere å rengjøre, derfor anbefales det å rengjøre terrassen i regnet. Om du bruker høytrykkspyler bør den brukes med forsiktighet, da terrassen kan bli flisete og ødelagt av for sterkt trykk.

Steg 2: Tid for å beise/olje

Denne prosessen bør ikke nødvendigvis gjøres hvert år, men det er en viktig prosess som absolutt bør gjøres en gang innimellom for å ”shine” opp terrassen.
Tips: Bruk kun terrassebeis eller – olje. Husk å tørke vekk overskytende olje med fille mellom hvert strøk.

Steg 3: Frem med hagemøblene – nå skal det pyntes

Pynt opp med lekre puter og pledd. Fresh opp med nye planter i pottene – det mest trendy i år er grønne planter. De er enkle å stelle og de kan du ta med deg inn når sesongen er over. Varier med stilige blomsterpotter både i keramikk, plast og kurver. Mestergrønn i Torvbyen har et godt utvalg på dette.

Les også: Årets trendfarger

Skap en trendy terrasse med grønne planter

Sydlige terassepalmer, oliventrær og kaktus er hot. De grønne plantene er holdbare og kan overvintre inne når utesesongen er over. Miks med andre grønne planter og få en trendy look på din uteplass. Husk at planter fra sydlige strøk ikke er like hardføre som nordiske planter. Mange planter er sensitive mot frost, så det lønner seg å vente med å sette disse ut til faren for nattefrost er over. Les deg opp på riktig stell av planten du kjøper eller spør betjeningen for tips og råd.

Grønne planter til uteplassen

  1. Kentia palme L, Mestergrønn, 900,-
  2. Grow-in blågrønn selvvanningsbag, Mestergrønn, 160,-
    Denne selvvanningsbagen har en unik teknologi som gjør at du ikke trenger å vanne plantene så ofte.

Lykke til med årets uterom!


Skrevet av: Sandra Nathalie Johansen

Kilder:

 

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

x