Gjør uteplassen vårklar
Hjemme

Gjør uterommet klar for sommeren

Varmen har endelig meldt sin ankomst og det er på tide å gjøre terrassen klar for sommeren. Hagemøblene skal frem, grillen skal fyres og pottene skal fylles med fargerike blomster og grønne planter – hjemmepåsken kan bli riktig så fin. Men først må vi brette opp erma litt med disse 3 stegene.

Terrassevask

Steg 1: Vask terrassen

Terrassen tar i mot all slags vær og har stor belastning, derfor er det viktig å vedlikeholde den godt. Å gi den en ordentlig rengjøring før hver sesong bidrar til at terrassen holder seg bra lenger.

Tips: Vått treverk er enklere å rengjøre, derfor anbefales det å rengjøre terrassen i regnet. Om du bruker høytrykkspyler bør den brukes med forsiktighet, da terrassen kan bli flisete og ødelagt av for sterkt trykk.

Steg 2: Tid for å beise/olje

Denne prosessen bør ikke nødvendigvis gjøres hvert år, men det er en viktig prosess som absolutt bør gjøres en gang innimellom for å ”shine” opp terrassen.

Tips: Bruk kun terrassebeis eller – olje. Husk å tørke vekk overskytende olje med fille mellom hvert strøk.

Steg 3: Frem med hagemøblene – nå skal det pyntes

Pynt opp med lekre puter og pledd og planlegg innkjøp som står i stil med uterommet du ønsker å skape. Når det blir varmere i været og butikkene igjen åpner vil vi snart se at sommeren nærmer seg. Da er det deilig å ha lagt en plan for uterommet, slik at du kan gjøre de nødvendige innkjøpene som setter prikken over i-en. Halve moroa er jo å planlegge og drømme om late dager i sola.

Tips: Varier med trendy blomsterpotter i rotting, keramikk og betong. I år er det ekstra trendy med bohemske detaljer og naturlige materialer. Miks og match i sarte, duse pasteller og naturlig rotting detaljer. Og når varmen tillater det, pynt med grønne planter og prydgress.

Årets hagerom

Lykke til med årets uterom!


Skrevet av: Sandra Nathalie Johansen
Foto: Shutterstock og produktbilder fra H&M, Kid, Clas Ohlson og Søstrene Grene

Kilder:

 

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

x