Hjemme

Gjør terrassen sommerklar!

Våren har endelig meldt sin ankomst og det er på tide å gjøre terrassen klar for sommeren. Hagemøblene skal frem, grillen skal fyres og pottene skal fylles med fargerike blomster og grønne planter – hjemmepåsken kan bli riktig så fin. Men først må vi brette opp erma litt med disse 3 stegene.

Terrassevask

Steg 1: Vask terrassen

Terrassen tar i mot all slags vær og har stor belastning, derfor er det viktig å vedlikeholde den godt. Å gi den en ordentlig rengjøring før hver sesong bidrar til at terrassen holder seg bra lenger.
Tips: Vått treverk er enklere å rengjøre, derfor anbefales det å rengjøre terrassen i regnet. Om du bruker høytrykkspyler bør den brukes med forsiktighet, da terrassen kan bli flisete og ødelagt av for sterkt trykk.

Steg 2: Tid for å beise/olje

Denne prosessen bør ikke nødvendigvis gjøres hvert år, men det er en viktig prosess som absolutt bør gjøres en gang innimellom for å ”shine” opp terrassen.
Tips: Bruk kun terrassebeis eller – olje. Husk å tørke vekk overskytende olje med fille mellom hvert strøk.

Steg 3: Frem med hagemøblene – nå skal det pyntes

Pynt opp med lekre puter og pledd. Fresh opp med nye planter i pottene – det mest trendy i år er grønne planter. De er enkle å stelle og de kan du ta med deg inn når sesongen er over. Varier med stilige blomsterpotter både i keramikk, plast og kurver. Mestergrønn i Torvbyen har et godt utvalg på dette.

Lykke til med årets uterom!


Skrevet av: Sandra Nathalie Johansen

Kilder:

 

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

x