glasset gjør forskjellen
BordetMat

Glasset gjør hele forskjellen

De fleste med en dypere interesse for vin vil erkjenne at det er forskjell på kvaliteten av vinglass, men er det i tillegg nødvendig med utvalgte typer glass til de enkelte druetypene?

Les også: Anbefalt drikke og vin til julematen

Spør du en sommelier vil de kunne svare at det begrenser din opplevelse; du snyter ganske enkelt deg selv. Her betyr «uriktig» ikke bare at det er et glass av dårlig kvalitet, med tykt glass og for bred åpning. I dag er vinglassprodusentene blitt så detaljorienterte, at det finnes spesifikke glass til en lang rekke druer og områder og ett godt eksempel er østerrikske Riedel.

vinglass

Glassets form har innvirkning på smak og lukt

Riedel sin historie går 250 år tilbake i tid til Johan Leopold Riedel som i 1756 grunnla den første glassfabrikken i Polaun i Böhmen. Claus Josef Riedel, 9. generasjon, var den første i Riedel-familien som forstod at glassets form hadde en innvirkning på smak og lukt, og kunne avgjøre den totale vinopplevelsen.

11. generasjon Riedel, Maximillian Josef, er nå CEO og president i Riedel Crystal og lanserte Riedel sin nyeste serie «Veritas» høsten 2014. Dette er en eksepsjonelt tynn og delikat serie druespesifikke krystallglass, designet for å få frem det beste i vinen. Serien kombinerer sjarmen av et munnblåst glass med den eksakte presisjon som et maskinpresset glass oppnår. Riedel Veritas er faktisk verdens tynneste maskinpressede glass!

Det kan være dyrt å kjøpe alle typer av de druespesifikke glassene, det anbefales derfor å begynne å kjøpe glass etter hvilke viner man foretrekker. Foretrekker du for eksempel Bordeaux og Cabernet Sauvignon, så kjøp Cabernet-glasset.Finn frem din favoritt vin og nyt den så i det riktige glasset!


Skrevet av: Marte Brenna hos Kitch’n Torvbyen

 

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

x