HverdanKidsaRyk og reis

GODE SOMMERKOMPISER

Biltur? Båttur? Hyttetur? Syndetur? Hjemmeferie? Strandferie?

 

En lydbok er det beste tilbehør.

Snart er det ferie og det kan av og til være litt kjedelige perioder for de yngste. Det kan være lange bilturer eller litt lange regnværsdager og for at alle skal ha en god ferieopplevelse er det viktig å finne morsomme og spennende aktiviteter. Det er mye å velge mellom og en rolig stund med en bok på øret kan være både lærerikt og underholdende for store og små.


For de aller minste er Brillebjørn en super kompis å ha med seg. Alle kjenner Brillebjørn fra NRK Super og lydboka inneholder fire historier fra da Brillebjørn selv var en liten bjørnunge.

For de minste

Albert Åberg er en klassiker for de minste. Albert og pappa har opplevd mye rart sammen . I boka «Fly! sa Albert Åberg»  har Albert lekt og hatt det gøy, men har nok rota litt, syns pappa. Må du være så barnslig, sier pappa. Må du være så voksnlig, svarer Albert.

Etter sommerferien er det mange som skal starte i 1.klasse på skolen. Spennende, men kanskje også litt skummelt for noen.  I boka « Bukkene Bruse begynner på skolen» får vi høre om da bukkene fikk et brev om at de skal begynne på skolen. Den minste bukken lurer på hvorfor de må på skolen, alle må visst det nå for tiden, svarer den største bukken. De blir enige om å prøve en uke eller to.


For barn mellom 6 og 9 år

Bøkene om Detektivbyrå nr 2 har mange spennende fortellinger for barn mellom 6 og 9år, eller kanskje mellom 6 og 99år. Troverdige, litt skumle plott i hver bok. I «Operasjon Sommerøya» sitter Tiril og Oliver på Gamlebrygga og oppdager tre båter som kommer drivende tomme til lands. Dette er et mysterium som må løses!


For barn fra 10 år og oppover

David Walliams er noe i nærheten av en ny Roald Dahl. Spennende, fantasifulle, morsomme bøker for barn fra 10 år og oppover. «Gangster-bestemor» er Bens bestemor som kan virke veldig kjedelig på utsiden. Hun spiser nesten ikke noe annet enn kål, har hvitt hår, gebiss og lommetørkle i ermet. Lite vet Ben om at hun er en beryktet smykketyv som fortsatt drømmer om det store kuppet. Med denne boka er høretelefoner helt unødvendig, stor underholdning for alle aldersgrupper!

 


Skrevet av: Bjørg Gjærdingen, Libris

x