BordetDuppedingserKidsaMat

Halloween på lavbudsjett

Høsten blir mørkere, kveldene kaldere og gatene skumlere. Det er snart klart for Halloween!
Halloween har mye å by på. Både kostymer, dekorasjon, sminke og ikke minst masse snop. Men hvordan unngå at festlighetene tar et stort jafs av lommeboka? Her er noen tips:

Les også Slik lager du gresskarlykt med barna

Kostyme

Grav i skuffer og skap. Finn fram gamle klær som ikke blir brukt lenger. Klipp opp det gamle tøyet for å bli en zombie. Klipp opp et svart skjørt eller kjole til heksekostyme. Et enkelt laken kan bli et spøkelseskostyme. Bruk fantasien! Hvis kostymet ditt trenger det lille ekstra fins det mye å velge i hos Nille. Enten masker, negler, falskt blod eller djevelhorn. Sminke er også å finne til en billig penge hos Nille og Clas Ohlson om du ikke kan bruke av sminken hjemme.

  1. Laken hvit, kr 119.90,-
  2. Skjeletthansker, kr. 39.90,-
  3. Ansiktsmaling, kr. 39.90,-

Dekor

Hvordan kan man få Halloween-festen til å bli skummel på et lavt budsjett? Ikke tørk støv til gjestene dine kommer! Har du noen gamle gardiner eller laken du ikke har brukt for lenger kan du klippe de opp, søle kaffe på det så de ser gamle og slitte ut. Disse kan brukes som duk eller henges opp. Hvis du fortsatt finner farget løv i fine høstfarger ute kan du plukke disse til å dekorere med på bordet. Søplesekker er også fine å bruke. Lag frynser ut av dem og heng de opp til pynt. Eller dekorer stolene med dem. Søstrene Grene, Nille og Clas Ohlsom har også masse fin pynt til en billig penge.

  1. Søppelsekker, kr. 39.90,-
  2. Girlander, kr. 19,90,-
  3. Servietter 20-pack, 14,90,-

Les også: http://trendbyen.no/inviter-til-elegant-halloween/

Snop

Det er ikke nødvendig å kjøpe dyrt godteri. Søstrene Grene har masse billig godteri. Hvis man vil unngå for mye snop kan man også bake boller. Med litt konditorfarge kan man ha rød eller oransj melis for ekstra kulle Halloween-boller. Marengs er også noe godt man kan lage, og ved å sette to øyer på så de ser de ut som spøkelser. Hvis man vil være ekstra morsom kan man dele ut tannbørster til barna som kommer på døra. Kjekt etter en hel kveld med godterispising!

  1. Godteribøtte, kr. 29.90,-
  2. Godteposer 20-pack, kr. 29.90,-
  3. Tannbørster, kr. 59.90,-

Inspirasjon til Halloween-mat og godt

Oppskrift på hveteboller

Kilder: www.gjerrigknark.com


Skrevet av: Anneli Charlott Ellingsen.

x