DuppedingserHjemmeKidsaMat

Halloween på lavbudsjett

Høsten blir mørkere, kveldene kaldere og gatene skumlere. Det er snart klart for Halloween!
Halloween har mye å by på. Både kostymer, dekorasjon, sminke og ikke minst masse snop. Men hvordan unngå at festlighetene tar et altfor stort jafs av lommeboka?

Her er noen tips:

Kostyme
Grav i skuffer og skap. Finn fram gamle klær som ikke blir brukt lenger. Klipp opp det gamle tøyet for å bli en zombie. Klipp opp et svart skjørt eller kjole til heksekostyme. Et enkelt laken kan bli et spøkelseskostyme. Bruk fantasien! Hvis kostymet ditt trenger det lille ekstra finnes det mye å velge i hos Nille. Enten masker, negler, falskt blod eller djevelhorn. Sminke er også å finne til en billig penge hos Nille om du ikke kan bruke av sminken hjemme.

1. Princess – Laken kr 79.90. // 2.Djevelsett kr. 79.90(ord. Kr. 89.90) // 3. Sminkestifter kr. 10.00(ord. Kr. 19.90)

Dekor
Hvordan kan man få Halloween-festen til å bli skummel på et lavt budsjett? Ikke tørk støv til gjestene dine kommer! Har du noen gamle gardiner eller laken du ikke har brukt for lenger kan du klippe de opp, søle kaffe på de så de ser gamle og slitte ut. Disse kan brukes som duk eller henges opp. Hvis du fortsatt finner farget løv i fine høstfarger ute kan du plukke disse til å dekorere med på bordet. Søppelsekker er også fine å bruke. Lag frynser av dem og heng de opp til pynt. Eller dekorer stolene med dem. Søstrene Grene har også masse fint i butikk til en billig penge. Girlander, ballonger, servietter, krus, papptallerkner, cellofan, popcornbeger og godteribeger.

Les også: Ønsk barna velkommen med lysende gresskar

1.Søppelsekker kr. 29.90. // 2.Skjeletthender kr. 10.00 (ord. 29.90) // 3. Spindelvev kr. 49.90

Snop
Det er ikke nødvendig å kjøpe dyrt godteri. Søstrene Grene har masse billig godteri. Hvis man vil unngå for mye snop kan man også bake boller. Med litt konditorfarge kan man ha rød eller oransje melis for ekstra kule Halloween-boller. Marengs er også noe godt man kan lage, og ved å sette to øyer på dem vil de se ut som spøkelser. Hvis man vil være ekstra morsom kan man dele ut tannbørster til barna som kommer på døra. Kjekt etter en hel kveld med godterispising!

1. Godteribøtte kr. 10.00 (ord. Kr. 15) // 2. 2. Godtepose kr. 10.00 (ord. Kr. 20) 3. Tannbørster kr. 59.90.

Oppskrift/ inspirasjon:
– Hveteboller finner du her.
– Marengsspøkelser finner du her
– Halloween-snacks fra Coop Mega, finner du her.

Kilder: www.gjerrigknark.com
Tekst: Anneli Charlott Ellingsen

LagreLagre

x