Halloween på lavbudsjett
BordetDuppedingserHjemmeKidsaMat

Halloween på lavbudsjett er like skummelt

Gjør deg klar for høstens skumleste dag! Halloween er like rundt hjørnet, og mange grugleder seg. Med litt planlegging og roting i skuffer og skap, kan man gjenbruke noe, samtidig som man «sparer» penger og barna får en uforglemmelig kveld.

Dekorering

Hvordan kan man få Halloween-festen til å bli skummel på et lavt budsjett? Ikke tørk støv til gjestene dine kommer! Har du noen gamle gardiner eller laken du ikke har brukt for lenger kan du klippe de opp, søle kaffe på det så de ser gamle og slitte ut. Disse kan brukes som duk eller henges opp. Hvis du fortsatt finner farget løv i fine høstfarger ute kan du plukke disse til å dekorere med på bordet. Søplesekker er også fine å bruke. Lag frynser ut av dem og heng de opp til pynt. Eller dekorer stolene med dem. Søstrene Grene, Nille og Clas Ohlsom har også masse fin pynt til en billig penge.

1| Papirsugerør, Spøkelse 6pk, kr 24,90   2| Ballonger, gresskar 8pk, kr 24,90  3| Spindelvevdekor med edderkopper, kr 49,90  4| Sminke Glow in the dark, kr 49,90  5| Servietter, Spøkelse 20pk, kr 29,90  6| Muffinsformer med pynt, Halloween 24pk, kr 24,90  7Sjokoladegresskar Halloween 100g, kr 29,90  8| Halloweenbøtte, kr 29,90

Utkledning

Grav i skuffer og skap. Finn fram gamle klær som ikke blir brukt lenger. Klipp opp det gamle tøyet for å bli en zombie. Klipp opp et svart skjørt eller kjole til heksekostyme. Et enkelt laken kan bli et spøkelseskostyme. Bruk fantasien! Hvis kostymet ditt trenger det lille ekstra fins det mye å velge i hos Nille. Enten masker, negler, falskt blod eller djevelhorn. Sminke er også å finne til en billig penge hos Nille og Clas Ohlson om du ikke kan bruke av sminken hjemme.

Godteri

Det er ikke nødvendig å kjøpe dyrt godteri. Søstrene Grene har masse billig godteri. Hvis man vil unngå for mye snop kan man også bake boller. Med litt konditorfarge kan man ha rød eller oransj melis for ekstra kulle Halloween-boller. Marengs er også noe godt man kan lage, og ved å sette to øyer på så de ser de ut som spøkelser. Hvis man vil være ekstra morsom kan man dele ut tannbørster til barna som kommer på døra. Kjekt etter en hel kveld med godterispising!

 

Inspirasjon til Halloween-mat og godt

Oppskrift på hveteboller

Kilder: www.gjerrigknark.com


Skrevet av: Anneli Charlott Ellingsen.

x