drømmelinser
HverdanPleie

Hørt om drømmelinser?

Nå kan du sove bort din nærsynthet ved bruk av drømmelinser!

– Hver kveld før jeg legger meg tar jeg på meg mine harde «Drømmelinser» og sover med de til neste morgen. Da ser jeg klart hele dagen og trenger ikke briller eller linser, sier Catharina hos Interoptik Gangestad i Torvbyen.

Linsene fungerer på den måten at de danner ett «vakuum» mot hornhinnen og former om denne slik at nærsyntheten går tilbake. Slutter man å bruke linsene endrer hornhinnen seg tilbake til sin gamle form igjen og effekten forsvinner.

Les også: Klart syn uten briller eller kontaktlinser

Effekt også hos barn
Disse linsene kan også bremse nærsynthetsutvikling hos barn. Ett barn på 12 år, med ca. -1,00D som begynner å bruke briller eller vanlige kontaktlinser, kan ende med en styrke på omtrent -3,00D–4,00D. En 12-åring med -1,00D som begynner å bruke nattlinser kan typisk ende opp med omkring -2,00D i styrke som voksen.

Linsene kan korrigere nærsynthet opp til ca -5,50 og «skjeve hornhinner» opp til -2,50.

Det er enkelt og sette dem på, og de tas ut med en sugekopp. – Linsene kjentes litt som rusk på øyet de første dagene, men det går fort over, sier Catharina H Christensen. – Linsene er for deg som er nærsynt opptil -5,50 med «skjeve hornhinner» til 2,50. Totalprisen blir omtrent som vanlige dagslinser og de varer et år.


Skrevet av: Interoptik Gangestad, Torvbyen

x