Mote

Høstens lille moteguide

Oktober er her og høsten er godt i gang. Det betyr at sommergarderoben må ryddes vekk og varmere høst-og vinterklær må finnes frem. Det er ikke alltid like lett å vite hva vi verken skal beholde, kvitte oss med eller kjøpe nytt – så om du er i tvil, bør du virkelig ta med deg disse små, enkle trendtipsene for å få den perfekte høstgarderoben! Lekne og varierte trender er stikkord til årets høstmote. Finn den stilen som passer akkurat deg best, ved å leke deg med de ulike nøkkelplaggene og fargekombinasjonene.

Farger & kvaliteter som bør ta plass i garderoben
De lekreste fargene som virkelig bør prydes årets høstgarderobe er rødt og rosa. De mørke høstfargene som sort, koksgrå, lysgrå, dyp blå og ikke minst grønn – er perfekt å freshe opp med innskudd av ulike rødtoner som rustrød, burgunder og rosa.
Kvaliteter som også vil løfte antrekket er velour/fløyel, ull og semsket skinn.

Høstens FEM nøkkelplagg
1. Hettegenseren

hettegensere
I flere sesonger det siste året har sportsinspirerte klær regjert i motebildet – og denne høsten er hettegenserne tilbake! Denne kan være vanskelig å style, men gjør det enkelt å kombinere den med en tøff trenchcoat, et par skinnbukser eller mørke jeans.

2. Biker-look/Bomberjakken med broderi

biker-bomberjakke
Både biker- og bomberjakken kom for fullt i fjor, og i år er det fortsatt en trend og et must-have i garderoben! I år er derimot bomberjakken fornyet seg litt, for nå kommer den nemlig med lekre broderier inspirert av renessansen. September til nå har bydd på fine temperaturer og da er disse jakkene en perfekt overgang til varmere kåper og boblejakker. Disse jakkene kan styles enkelt med tettsittende jeans og lekre skoletter.

3. Gensere med store, lange armer

gensere-mvide-armer
Enkelt og greit skal høstens gensere ha store, lange armer. Dette er med på å gjøre det lille ekstra med antrekket.

4. Plissé skjørt

plisseskjort
Plisséskjørtet er en leken trend for høsten som er en fin overgang fra sommer til høst. Kombinert med en enkel overdel sammen med et par høye skoletter og strømpebukser er det perfekt mot kaldere dager. Disse skjørtene florerer på catwalken hos de store motehusene som Gucci, Chloé og Isabel Marant.

5. Den trendy kvalitetsbevisste

den-kvalitetsbevisste
Et lite utvalg av de kvalitetene og fargene som kan gi et lite piff til garderoben for deg som både er opptatt av de trendy fargene og kvalitetene for sesongen.

Diverse til styling

accessorizes_1
Et lite utvalg av sko og vesker som fresher opp antrekket. Ta turen innom en av sko- eller veskebutikkene i Torvbyen for mye flere lekre tips til styling – som setter prikken over ién på antrekket!

Vær leken med de ulike trendene og utfordre deg selv og garderoben din for en ny, fresh & spennende høst

Kilder:

Stylista

Skrevet av Sandra Nathalie Johansen

x