Julegave
HjemmeKidsa

Hva ønsker du deg til jul?

Det tikker ned til førjulstid og det klassiske spørsmålet «hva ønsker du deg til jul» stilles fra venner og familie. Barna har som regel ønskelista klar lenge før jul, men for de voksne kan det være vanskelig å svare på stående fot. Her får du noen tips til både hva du kan ønske deg og til hva du kan gi i julegaver til dine kjære.

Gleden av å gi

For mange er det å gi julegaver et kjærlighetsspråk. Og jo flere man feirer jul med, jo flere gaver. Og for hver jul har man en tendens til å utvide dette kjærlighetsspråket til enda flere gaver. Julegaver hører julen til og er en viktig del av selve feiringen, men man må nødvendigvis ikke gjøre det dyrere og dyrere for hvert år. Det er verken godt for lommeboka eller for miljøet.

Bærekraftig jul

Det er ingen tvil om at julen medfører et stort forbruk, både av materielle ting i form av gaver, dekorasjoner og ikke minst mat. Men det er mange ting du kan gjøre for å bidra til en mer bærekraftig jul, og det er ikke så vanskelig som du kanskje skulle tro. Noen bevisste valg er alt som skal til for å få deg på god vei til en litt mer miljøvennlig jul.

Her er noen gavetips, enten det er noe du ønsker deg selv eller som inpirasjon til hva du kan kjøpe til venner og familie:

1. Hjemmelagde julegaver

Er du flink til å strikke, bake, sy eller male? Hvorfor ikke gi en hjemmelaget gave? Spiselige julegaver er alltid en sikker vinner til besteforeldre som «har alt». Hva med brente mandler, hjemmelagde karameller eller coockies? Kjøp et fint glass med lokk på Søstrene Grene og fyll det med noe godt.

2. Gi en opplevelse

Kjenner du en som alltid sier «jeg ønsker meg ikke noe spesielt egentlig», da passer det perfekt å gi en opplevelse. Hva med en konsertbillett, kinotur eller et gavekort på en middag eller en telttur sammen? Opplevelser og tjenester er fine personlige gaver som gir folk noe å glede seg til også etter at jula er over.

3. Gi bort en tjeneste

Hva med å gi bort en tjeneste i julegave? Dette er noe mottakeren garantert vil sette pris på! Her er noen eksempler:

 • Barnepass
 • Tur med hunden
 • Bilvask
 • Klippe plenen
 • Vask av huset
 • Lage middag

4. Gi noe nyttig

Vi lever i en del av verden hvor vi er så heldige å ha det meste vi trenger i hverdagen. Så skal du gi en gave som blir satt pris på kan det være lurt å gi en gave som er nyttig og som vil bli brukt. Gaver som kan spises eller brukes opp er som regel en sikker vinner.

 • En god hudkrem fra Vita eller apotekene
 • Shampoo eller duftpinner fra Rituals
 • Kaffe, te og sjokolade fra Kremmerhuset, Kitchn eller Presangen
 • Bodybutter og pleieprodukter fra The Body Shop eller Touch Skin Tonic
 • Hårprodukter fra Touch Frisører og Sayso

5. Gi et gavekort

Skulle du være i tvil om hva noen ønsker seg er det bedre å kjøpe gavekort enn å bare kjøpe for å kjøpe. Da får personen velge noe de virkelig vil ha og du har spart miljøet for en overflødig gave som kan risikere å bli liggende. Du kan kjøpe gavekort til Torvbyen her. Gavekort selges også på senterkontoret i 3. etasje og i våre gavekortautomater i 3. etasje utenfor Clas Ohlson og i 2 etasje utenfor Rituals.

Forbered deg med en ønskeliste

Det kan være mange små og nyttige ting du kan trenge, men som du glemmer når noen spør deg «hva ønsker du deg til jul?» Her får du en fin ønskeliste du kan laste ned og printe ut.

Trendbyen-ønskeliste-2021 og klistre den opp på innsiden av kjøkkenskapet. La også barna få en egen som de fyller ut.

x