Hverdan

Hverdagsferie etter jobben

Du sitter på et hett kontor midt i sommervarmen og misunner de som tok ut sen sommerferie. Du aner ikke hva du skal ha til middag, og helst av alt vil du bare ligge å duppe i vannflaten.

Fortvil ikke, det går fint an å kose seg og nyte sommeren selv om man jobber. Med små grep kan hver ettermiddag og kveld bli en helt egen liten miniferie. Vi bor jo tross alt i en sommerferieby.

Spontan-piknik

Ta en snartur innom Torvbyen på vei fra jobb. Kjøp med reker, loff og majones, i tillegg til papptallerkner og servietter fra Coop Mega. Eller hvorfor ikke grillmat?

Butikken bugner av et stort utvalg til grillen, her finnes det noe for en hver smak, også “ventepølser”; det er godt å ha noe å tygge på til grillen er klar. Det kan kanskje lønne seg å bruke et par minutter på å stikke opp til Clas Ohlson og kjøpe med en liten kulegrill som du kan bruke gang på gang. Men husk da grillkull og tennvæske.

Man komme langt også med bare litt godt brød, et par oster, litt parmaskinke og aioli eller tzatsiki. For de voksne som ikke kjører har Vinmonopolet mye godt, det har også Coop Mega, både for store og små.

Litt forberedt

Med noen små forberedelser kan hver dag gjøres litt ekstra flott, uten at det trenger å koste all verden. På et lett tilgjengelig sted hjemme kan du ha kulegrillen stående klar sammen med grillkull og tennvæske, et picknickpledd, en kurv med glass, kopper, servietter og bestikk.

Du finner et stort utvalg av mye praktisk og koselig til pikniken hos Kremmerhuset, På kjøkkenet, Søstrene Grene, Presangen, Princess, Nille og Kid. Har du stor nok bil kan mye av dette ligge klart i bilen.

Forberede måltider kvelden før

Ta gjerne med noen ekstra pledd og kanskje også badetøy. Kvelden før kan du forberede gode og sunne måltider i små aluminiumsfoliepakker, som du så kan legge rett på grillen. En med grønnsaker og smør, en med halvkokte krydrede poteter, og kjøtt eller fisk etter smak rett på grillen. Eller alt i ett; f.eks. laks, fløte, spinat, krydder, potetskiver

Brød, alioli og tzatsiki er alltid lurt å ta med. Passer til det meste av mat, og kjekt om det tar litt tid før grillen er klar. Eller gjør det lettvint, med pølser og hamburgere. Husk her at man kan heve det meste med litt spennende tilbehør, som sauser, grønt, urter, ost mm. Gjerne også en salat som tilbehør.

På varme dager kan det være deilig å ha med en kjøleboks, så både vann, mineralvann og annen drikke er deilig og duggfrisk.

Park eller stranda?

Er du av den riktig sporty typen fisker du kanskje middagen selv, eller plukker skjell (husk å sjekk om de kan spises først), men da kan det være lurt å ha med en reserveløsning..

Frukt på spidd er populært hos både store og små, her er det bare fantasien som setter grenser. Og mashmallows er jo alltid populært å avslutte grillingen med.

Man trenger ikke å dra så langt; det kan holde med nærmeste park, lekeplass eller rett og slett i hagen. Eller dra til nærmeste strand, der man blir til solen går ned, barna er leie av å bade, kaffekannen er tom og senga lokker hjemme.

Fakta: Ordet piknik kommer fra franske pique-nique, der pique betyr «plukke/ta» och nique «noe av mindre viktighet», altså ikke så langt unna tapas eller fingermat.

 

x