Hvordan style en sofa med puter
Hjemme

Hvordan style sofaen med puter

Se hvordan man kan style en helt enkel grå sofa i 5 forskjellige uttrykk ved hjelp av farger, mønster og tekstur.

Les også: Enkel og sunn snacks til filmkvelden

Style din sofa med puter

Finn din stil

Tenk gjennom hva DU liker av farger og mønster, og hvordan DU vil ha det. Hva passer hjemme hos deg?

Les også: Forny kjøkkenet uten å pusse opp

Lek med tekstur

Tekstur er herlig!! Det frister til å ta og føle på. Overflatene er synlig i form av type stoff, materiale, strikk, veving og søm.

Tips fra oss: Bland ulike teksturer. De skaper dybde og spiller ofte fint sammen og gjør det fint og spennende å se på. Uttrykket blir lunt og behagelig.

Style din sofa med puter

To retninger som vil prege denne høsten

  1. Luksuriøs varme med blanke overflater som gull/messing, mørkere glass, speil, metall og veldig mye velur.
  2. Den nordiske stilen som bærer preg av natur og ekte materialer. Her er overflatene mer matte med materialer som skinn, filt, ull, lyst tre, betong, kurv, keramikk og bomull.

Farger og mønster

Forskjellige teksturer og samme farger skaper et rolig og behagelig uttrykk. Hvis du ønsker litt mer spill og dybde, tilfører du en mønstret pute. Mange ulike mønstre sammen blir sjelden fint og gir gjerne et rotete uttrykk, men mange ensfargede i samme fargenyanser går veldig fint.

Les også: Triksene som avslører en ekte shopper

Liker du få farger og et rolig uttrykk, går du for samme farge, gjerne i flere nyanser. Plukk flere puter i samme fargepalett, det er aldri feil! En mønstret pute trenger ofte flere ensfargede puter for å komme til sin rett! Da blir mønsteret fremhevet av de ensfargede.

Er det litt vanskelig å sette sammen farger? Begynn gjerne med en mønstret pute og trekk ut fargene i mønsteret og bakgrunnen og ta igjen disse i de ensfargede putene. Velg gjerne puter med ulik tekstur. Ønsker du mer farge, gå gjerne for en komplementærfarge, da står det hele mer fram.

Se gjerne etter en farge du selv har i f.eks et bilde, tapet, farge på veggen hjemme, og trekk ut farger derfra når du velger puter.

Les også: Rom for kos

Hos Kremmerhuset finner du et stort utvalg både når det gjelder farger, mønster og materialer denne høsten. Vi hjelper deg gjerne om du vil ha idèer og inspirasjon. Ta med deg bilder eller stoffprøver, så skal vi finne putene til din sofa.

Style din sofa med puter

Style din sofa med puter


Skrevet av: Line Hansen hos Kremmerhuset, Torvbyen

x