Styling med puter
HjemmeInteriørTrender

Hvordan style sofaen med puter

Det er vår i lufta, og vi fresher opp sofaen med puter. For det skal ikke mer til. Nye farger gir et nytt uttrykk! Tenk gjennom hva DU liker av farger og mønster, og hvordan DU vil ha det. Hva passer hjemme hos deg?

Tekst: Line Hansen hos Kremmerhuset, Torvbyen
Foto: Kremmerhuset

Putetrender

Materialmiks

I år er det fokus på myke former og naturlige farger som bringer ro og harmoni inn i hjemmet. Kombinasjonen av ru og matte overflater er i vinden som aldri før. Samtidig ser vi en gryende trend når det gjelder firkantede og grafiske former som blandes med det runde og myke for et elegant og spennende uttrykk.

Materialmiks

Farger og mønster

Fargeskalaen domineres av varme fargetoner, og bruntonene er viktigere enn noen gang. Grønt i ulike nyanser, fra olivengrønne toner som beveger seg inn i friske sjøgrønne toner utover våren, er hot. Den populære okerfargen blandes med beige, karamell og sort. Vår evigvarende favorittfarge, blå, er med oss i 2021 og starter i mørke blåtoner til lysere vårlige blånyanser mot sommeren.

Puter

Spill og dybde

Forskjellige teksturer og samme farger skaper et rolig og behagelig uttrykk. Hvis du ønsker litt mer spill og dybde, tilfører du en mønstret pute. Mange ulike mønstre sammen blir sjelden fint og gir gjerne et rotete uttrykk, men mange ensfargede i samme fargenyanser går veldig fint.

Et rolig uttrykk

Liker du få farger og et rolig uttrykk, går du for samme farge, gjerne i flere nyanser. Plukk flere puter i samme fargepalett, det er aldri feil! En mønstret pute trenger ofte flere ensfargede puter for å komme til sin rett! Da blir mønsteret fremhevet av de ensfargede.

Tips

Er det litt vanskelig å sette sammen farger? Begynn gjerne med en mønstret pute og trekk ut fargene i mønsteret og bakgrunnen og ta igjen disse i de ensfargede putene. Velg gjerne puter med ulik tekstur. Ønsker du mer farge, gå gjerne for en komplementærfarge, da står det hele mer fram.

Se gjerne etter en farge du selv har i f.eks et bilde, tapet, farge på veggen hjemme, og trekk ut farger derfra når du velger puter.

Hos Kremmerhuset finner du et stort utvalg både når det gjelder farger, mønster og materialer denne våren. Vi hjelper deg gjerne om du vil ha idèer og inspirasjon!


Skrevet av: Line Hansen hos Kremmerhuset, Torvbyen
Foto: Kremmerhuset

x