Hytta kaller
Ryk og reis

Hytta kaller – familietid i vente

Det er vinterferie, ungene har skolefri og er allerede rastløse. Du pakker bilen så smart du kan og kjører av sted. Ski på taket, ulltøy i kofferten, brettspill og aktivitetsleker lett tilgjengelig og kakao på termosen. Endelig skal man på hytta!

Slaps langs veien byttes ut med nysnø desto lengre opp i høyden du kommer. Her kan selve stillheten høres. Nytes. Mange mener hyttetur er nordmenns egen yogastil. Man får avkobling og ladet batteriene, selv bare for noen dager.

Les også: Ta med bålstemningen inn

Endelig fremme!

Vel fremme fyres det opp i peisen, kakao skal drikkes og kveldskosen kan begynne. Det beste er at dere nå har noen dager hvor familiekosen skal være prioritert, hvor selv tenåringen i huset må i sitt stille sinn, være enig i at å spille brettspill ikledd superundertøy og raggsokker er en god avkobling fra hverdagen.

Sekken pakkes, skiutstyret tas ned fra skiboksen og hele dagen ligger foran dere. Det er silkeføre i skisporet, snøen virvler lett rundt dere og dere tenner bål. Pølsespyd spikkes etter beste evne, kalde lomper blir delt ut og lagt rundt litt for svidde, men herlige pølser.

vinterkos med bål og marsmallowsDet høflige skifolket

Det er rart hvordan det norske folk forandrer seg med en gang man kommer opp i høyden og puster inn ren fjelluft. Vi blir gladere, mer åpne for et «hei» til en fremmed i skiløypa og delekulturen når det gjelder kvikklunch sjokoladen er på topp.

Eat
sleep
enjoy life
repeat

Med rimfrost i nesa og røde roser i kinnene bærer det tilbake til hytta, det blå ettermiddagslyset har akkurat lagt seg over fjellet og roen kan på nytt senke seg. Tenk så deilig det blir å komme inn, varme føttene opp mot peisflammene, lese favorittboka og bare slappe av. Og det beste av alt? I morgen skal det hele gjentas.


Skrevet av: Karuna Fagerstrøm

x