Hytta kaller
Ryk og reis

Hytta kaller – familietid i vente

Det er vinterferie, ungene har skolefri og er allerede rastløse. Du pakker bilen så smart du kan og kjører av sted. Ski på taket, ulltøy i kofferten, brettspill og aktivitetsleker lett tilgjengelig og kakao på termosen. Endelig skal man på hytta!

Slaps langs veien byttes ut med nysnø desto lengre opp i høyden du kommer. Her kan selve stillheten høres. Nytes. Mange mener hyttetur er nordmenns egen yogastil. Man får avkobling og ladet batteriene, selv bare for noen dager.

Les også: 10 tips til vinteraktiviteter i Fredrikstad

Endelig fremme!

Vel fremme fyres det opp i peisen, kakao skal drikkes og kveldskosen kan begynne. Det beste er at dere nå har noen dager hvor familiekosen skal være prioritert, hvor selv tenåringen i huset må i sitt stille sinn, være enig i at å spille brettspill ikledd superundertøy og raggsokker er en god avkobling fra hverdagen.

Sekken pakkes, skiutstyret tas ned fra skiboksen og hele dagen ligger foran dere. Det er silkeføre i skisporet, snøen virvler lett rundt dere og dere tenner bål. Pølsespyd spikkes etter beste evne, kalde lomper blir delt ut og lagt rundt litt for svidde, men herlige pølser.

Les også: Riktig sko på glattisen

vinterkos med bål og marsmallowsDet høflige skifolket

Det er rart hvordan det norske folk forandrer seg med en gang man kommer opp i høyden og puster inn ren fjelluft. Vi blir gladere, mer åpne for et «hei» til en fremmed i skiløypa og delekulturen når det gjelder kvikklunch sjokoladen er på topp.

Eat
sleep
enjoy life
repeat

Med rimfrost i nesa og røde roser i kinnene bærer det tilbake til hytta, det blå ettermiddagslyset har akkurat lagt seg over fjellet og roen kan på nytt senke seg. Tenk så deilig det blir å komme inn, varme føttene opp mot peisflammene, lese favorittboka og bare slappe av. Og det beste av alt? I morgen skal det hele gjentas.


Skrevet av: Karuna Fagerstrøm

x