Thanksgiving, eller på norsk kalt Høsttakkefest, er en perfekt anledning til å invitere venner og familie til fest. Thanksgiving er en tradisjon fra Amerika som feires siste torsdagen i november for å utrykke takknemlighet for høstens avlinger og livets gaver.
Inviter alle til å bidra med matlagingen og nyt måltidet sammen på en hyggelig høstkveld, gjerne til helgen istedenfor torsdagen. Gjør det på amerikansk vis å tilberede kalkun ”stuffet” med masse snadder og godt tilbehør eller gjør om tradisjonen til din egen. – Hva med at alle bidrar med hver sin lille rett? Gjør det enkelt, da er det så lettere å arrangere også.
Festens meny
Forslag til mat på amerikansk vis:
- Helstekt kalkun med cidersaus, søtpotetmos og bønnesalat
- Thanksgivingkalkun med løk- & selleristuffing
- Thanksgivingkalkun med nøtter & cornbread
- Corn bread (maisbrød)
- Cranberry sauce (tranebærsaus)
- Pumpkin pie (Gresskarpai)
Forslag til tapas-mat på norsk vis
Her kan alle være med å bidra!
- Pizzatapas
- Marinert laksesnacks
- Enkel aioli
- Varm chevre med honning
- Blinis m/valgfri topping
- Ost- og tacofylte rundstykker
- Perfekt eggerøre
- Ovnsbakte poteter
- Omelettrull med laks
..Eller hva med å servere ordentlig norsk tradisjonsmat?
Norske tradisjonsdesserter
Dekorasjon av bordet – Høstinspirert
- Pynt med høstens fargeglade blader
- Lag en krans eller spør Mestergrønn om de kan lage
- Mestergrønn har også masse fine gresskar som passer perfekt som dekorasjon på et middagsbord
- Lag dekorative lyngkuler. Fremgangsmåte finner du her
- Rognebær kan også være veldig dekorativt
- Pynt med levende lys i høstens farger
Pynt og dekor finner du hos blant annet Presangen, Mestergrønn, Kremmerhuset, Søstrene Grene og Kid i Torvbyen.
Det er bare fantasien som kan stoppe deg her, både i matveien og dekorasjonen!
Skrevet av: Sandra Nathalie Johansen