Juleshopping i lunsjpausen
Hverdan

Juleshopping i lunsjen

Selv om mange nå har vært tidlig ute med å handle julegaver, har du kanskje et par pakker igjen som du enda ikke har handlet. For å unngå for mange i kjøpesenteret på den mest hektiske tiden fra 15 – 18 kan det være smart å benytte andre tidspunkter på dagen.

Hva med en shoppinglunsj?

Om du arbeider i byen og har mulighet til å ta deg en tur ut i lunsjen, kan en rask shoppingtur være redningen for å få logistikken til å gå opp.

Forebered deg

For at du skal få mest ut av tiden er det viktig at du allerede vet hva du skal ha, og i hvilken butikk du skal innom. Bruk gjerne en to-do liste.

Men det aller viktigste er at du allerede har spist lunsj før du går fra kontoret. Spis en enkel lunsj ved arbeidsbordet eller ta med en proteinbar i lomma slik at blodsukkeret holdes i sjakk. Du vil ikke risikere å gjøre bomkjøp eller få «hetta» midt i vrimmelen av julegavetips.

Klikk & hent

I de nettbutikkene som har klikk & hent, kan du allerede kvelden i forveien reservere de julegavene du skal ha. Da er det bare å stikke innom og hente gaven din i kassen. Selv pleier jeg å kjøpe bøker på Ark eller duppedingser fra Clas Ohlson, for så å hente de dagen etter. Får du ikke tid til å shoppe i lunsjen, kan du heller ta deg fri et par timer på morgenen. Mange har nå mulighet til å arbeide hjemmekontor, og for noen kan det være en idé å arbeide inn de timene du tar fri på kveldstid.

Kle deg riktig

Man glemmer lett at det blir raskt varmt når du skal småløpe inne i et kjøpesenter. Ikke ha på deg for mange plagg, men en lett jakke du kan stappe ned i den første store posen du handler. Be om en ekstra stor pose, selv om du bare kjøpte en liten sak. Eller ha med deg et stort sammenleggbart shoppingnett (mer miljøvennlig).

Foto: Karine Strand Andresen

Til sist

Unn deg en god kaffe når du kommer tilbake til kontoret. Nyt den med roser i kinnene og noen flere avhukede to-do oppgaver på julegavelisten.


Skrevet av: Karine Strand Andresen
Illustrasjonsfoto: Shutterstock

x