BordetMat

Kjendiskokker på Matfestivalen

Denne fredagen er det klart for Kulturnatt I Fredrikstad, og Torvbyen lager sin helt egne matfestival. Her vil det bli flotte tilbud og mange stands. Arne Jermstad, blant annet kjent fra mange år som kokk på TVNorge, kommer og viser oss bruk av Assistent kjøkkenmaskin, Norges største hjemmemaskin.

arne_aaker_0383

Vinnerne fra “Mitt Kjøkken Ruler”

kirsten_anncelin4_finale

Mange matglade fulgte nok med på TVNorge-programmet “Mitt Kjøkken Ruler”. Ann-Celin Zaakriassen og Kirsten Malmberg vant hele greia, og denne fredagen vil de ha egen stand I Torvbyen, utenfor “Mitt Kjøkken”.

Etter seieren denne våren handler det meste om mat for de to matinteresserte; Zakariassen fikk jobb som fiskeansvarlig hos Jakob’s I Oslo og har en samboer som er kokk, mens Malmberg fikk jobb som kokk etter tv-deltagelsen.

– Jeg begynte å interessere meg for mat da jeg flyttet hjemmefra, hvordan ting blir laget. Husker jeg ringte hjem til moren min for å spørre hvordan en rett jeg pleide å få der ble laget, og mamma fortalte meg om en pose jeg kunne kjøpe. Jeg tenkte “is my whole life a lie”, ler Zakariassen.

Da begynte matutforskningen, som resulterte I tv-kokkelering.

Denne fredagen vil de ha en stand der de leverer ut smaksprøver de har lageet I forkant.

– Konseptet vårt er fargerik mat. Det er høst og tid for å konservere de grønnsakene vi har. Vi skl sylte litt og lage noen forretter og inspirasjonsretter. Det blir fokus på kortreiste og økologiske grønnsaker og fisk. Jeg er jo tross alt fiskeansvarlig, smilte den selvlærte matentusiasten.

Fredrikstads egne Sebastian

sebastian

Bare åtte år begynte han å interessere seg for matlaging og fikk frie tøyler hjemme. Fra han var 12 jobbet han en dag i uka for restaurantene 13 og Fabel I Fredrikstad. Nå har han rukket å bli 16, går første året på restaurant- og matfag, jobber for Urban food, Engelsviken Brygge og Borregaard Hovedgård og drømmer om å ha læretiden sin I Frankrike.

Vi har sett han i mange kokkeprogram på tv, der han skiller seg ut med sin unge alder og sine kunnskaper. Fredag vil han ha egen stand utenfor “Mitt kjøkken”.

– Jeg er veldig glad I sjømat, spesielt kamskjell og sjøkreps. Men dette er jo veldig dyre råvarer. Denne fredagen kommer jeg til å få låne kjøkkenet til Coop Mega og forhåndslage to tartarer, en av fisk og en av kjøtt. Dette kan så matfestivalens gjester få smake på etterpå. Og selvfølgelig slå av en prat.

x