Piknik
HjemmeRyk og reis

Kortreist feriefølelse

Det er snart juli og barna er klare for sommer og ferie. For mange barn kan dagene og ukene før den planlagte ferien på hytta eller i båten bli lange og kjedelige. Fortvil ikke, her kommer noen tips som kan starte ”feriefølelsen” dagene i forveien. Det er faktisk mye man kan finne på i egen hage eller nærområde.

Telttur i hagen

De fleste av oss har gode barndomsminner av å overnatte ute om sommeren under stjernehimmelen, eller i telt om man synes myggen blir litt for innpåsliten. Sett opp telt, rigg dere til med madrasser og dyner og fortell historier. En god termos med kakao er gull og en myggjager gir deg en myggfri sone. Tilbringer dere sommernatten under åpen himmel kan dere se på stjernene og lære stjernetegn. Skyggeteater på teltveggen med lommelykt kan være spennende for de minste barna. Fantasien har ingen grenser!

Middag på stranda

– eller på lekeplassen for den saks skyld. Pakk med en piknikteppe og strandstol og stikk innom Coop Mega og kjøp med ferdiggrillet kylling, baguetter, salat og noe kaldt å drikke. Vips, så har dere en nydelig middag i det fri hvor barna kan boltre seg mens de voksne kan nyte muligheten til å fordype seg i hver sin sommerlektyre. Tar dere turen til stranda så husk å pakke med badetøy så dere kan ta kveldsdukkerten i samme slengen.

Sykkeltur

Årets sommerbøker fra ARK

Bor dere i nærheten av Fredrikstad sentrum kan dere ta en sykkeltur til Gamlebyen, tusle på brygga, ta en tur innom Stortorvet eller dra på sigthseeing med byfergene. Ta en is på Vollane i Gamlebyen og husk å ta med gamle brødbiter for å mate endene. Ta ferga over til Isegran eller sykle til fortet på Kongsten. Det er mye Fredrikstad har å by på.

Dra på bærtur

Ingenting smaker vel bedre enn selvplukkede bær til kvelds med litt fløte og sukker på. Skogen bugner av små fargerike skatter på denne tiden så hvorfor ikke samle sammen både melkespann, krus, kaffekopper og kremmerhus og sette avgårde? Dette er stas for både store og små. Psst: Husk myggspray!

Uteleker

Kjempe Mikado fra Ark

Kjempe Mikado fra Ark

La store og små slippe energien løs i en god gammeldags vannkrig. Dette er midt i blinken på dager med sommervarme langt utover kvelden. Finn fram vannballonger, vanngevær, bøtter og hageslange og fyr løs. Hoppetau, hoppestrikk, kritt, såpebobler, badmintonsett, kubbespill eller kjempe Mikado er også gøyale leker for alle aldre. Hva med en ekte familieduell?


Tekst: Celine Strand Zürcher

x