Livsstil

Lesetips: Tegneserier for voksne

Er du glad i krim, fantasy, horror eller sci-fi, på skjermen eller i bokform? Hva med å prøve en tegneserie for voksne i sommer?

Når det snakkes om tegneserier, tenker man kanskje på superhelter som «Batman» eller Disney klassikere som «Donald Duck». Det mange kanskje ikke er klar over er at det også finnes tegneserier utenfor superhelt sjangeren, med utrolig bra historier som til og med ikke storfilmene kan måle seg med. Eksempelvis er Blade, Hellboy, Sin City, V for Vendetta og MIB bare noen få tegneseriebaserte filmer utenfor superhelt-universet som har gjort seg bra på storskjermen.

Sjangre du vil finne innen tegneserier i dag er alt fra krim, fantasy, sci-fi, horror og mer.
Vi har i denne anledning plukket ut 5 forskjellige tegneserier som skiller seg ut fra den «typiske» superhelt-sjangeren.

1. DESCENDER
Den unge robotgutten TIM-21 og hans medfølge sliter med å holde seg i live i et univers hvor alle androider har blitt bannlyst og dusørjeger ligger på lur på hver planet. Menneske mot maskin, hvem vil vinne? Descender er et kosmisk mesterverk i vannfarger med dynamiske og vellagde karakterer og en utrolig fengende story! En av de desidert beste sci-fi seriene som er laget!

2. AMERICAN VAMPIRE
I American Vampire blir to historier fra to forskjellige århundrer knyttet sammen. Den ene starter i 1800-tallets ville vesten der vi får opphavet til Skinner Sweet, verdens første av sitt slag, også kalt «the american vampire». I den andre befinner vi oss på 1920-tallet, der vi møter Pearl Jones, som på grovt vis blir omgjort til vampyr og sverger sin hevn på monstrene som har torturert og misbrukt henne. Skinner og Pearl’s veier krysses her og utviklingen videre blir brutal og blodig, for å si det mildt.

Scott Snyder, også kjent som skribent fra bl.a «Batman», skuffer ikke med denne utrolig fengende fortellingen. Enten du elsker vampyrer eller ikke; denne er definitivt verdt å lese!

3. SOUTHERN BASTARDS
Earl Tubb, sønn av tidligere sheriff i Craw County, Alabama, returnerer til sin hjemby for å rydde ut av familiehjemmet. Earl var aldri særlig stor fan av faren eller hjembyen sin, men når han finner ut at byen har blitt tatt over av high-school fotballtreneren og hans løpegutter, ser det ut til at Earl har mer til felles med sin far enn det han skulle ønske.

Southern Bastards er en spennende og voldelig historie der en mann som ikke hører hjemme i den lille «redneck»-byen er dum nok til å gå imot en gal fotballtrener for å gjøre ting bedre. Historien utvikler seg utrolig bra, og karakteroppbyggingen er helt fantastisk.

Om du blander filmene «Gran Torino» og «Walking Tall», så har du «Southern Bastards».

4. BLACK ROAD
«Magnus the Black», verken ren eller edru, verken kristen eller hedensk, men en mann som holder sitt ord. Når en representant fra kirken blir brutalt drept, jakter Magnus på de skyldige så langt han kan komme på «The Black Road».

Vikingene er kjent for sin brutale måte å gjøre ting på. Dette får du her, utrolige slagsmål, blod og bedrag. «Black Road», satt i Viking tiden i Norge er en barbarisk fortelling som leker med gammel Norsk natur, religion og krig. Dette er en relativt ny og pågående serie som så langt absolutt er en verdig viking historie.

5. MANIFEST DESTINY
Kaptein Meriwether Lewis og Kaptein William Clark reiser ut med sitt mannskap for å oppdage deler av America som er urørt av mange. Lewis som er en litt spesiell vitenskapsmann og Clark med sin militære bakgrunn skal sammen holde mannskapet og oppdagelsesferden på riktig spor. Året er 1804 og oppdagelsesferden er i gang, men i denne fortellingen er ikke America slik vi kjenner det. På ferden møter de flere skapninger. Noen av dem er bare sultne og spiser det dem kommer over, andre i form av magi eller merkelige former for virus, hvordan klarer det uvitende mannskapet seg mot slike utfordringer.

Dette er en utrolig spennende historie med mange vel utviklet karakterer. Både menneske og skapninger. Sjangeren er en salig blanding av fantasy og horror med historiske undertoner.

Skrevet av: Daniel & Maria,

Outland Torvbyen

x