Fest makeup steg for steg
JåleriMote

Naturlig fest makeup

Det er alltid moro å sminke seg litt ekstra til spesielle anledninger, og fest er definitivt en av dem. Nå skal jeg vise en fest-look på voksen hud, hvor jeg har tatt i bruk flest naturlige produkter.

Mona er min modell, og siden hun har en sensitiv hud så er det viktig å bruke produkter som huden hennes tåler. Hun er samtidig opptatt av hva produktene innholder, og at de  ikke er testet på dyr. Jeg tar utgangspunkt i en mer naturlig fest-makeup da hun ikke bruker så mye sminke ellers.

Modell: Mona Rikstad

Øyne

Du velger selv hvilket fokus du ønsker, om det er lepper, øyne eller begge. Jeg har valgt fokus på øyne, og skal da legge en ”smokey eye”. Du skal ikke bli skremt av en smokey eye selv om du er voksen, og trives best med naturlig makeup. Bruker du svart øyenskygge vil resultatet kunne bli veldig ”hardt”, og noen vil si det blir for mye. Mona liker en mer naturlig look, derfor lager vi en smokey eye med lysere farger og i andre nyanser enn svart.

Start gjerne med å legge makeup på øynene helt først. Det kan være lurt i forhold til at når du legger en smokey eye vil du kunne oppleve at det drysser på huden. Vi legger ikke så stort fokus på bryn, da hun har lite hår og ønsker mest mulig naturlige bryn. Derfor legger jeg svakt på med Anastasia sin brow wiz i fargen taupe.

Step by step – øyne

1.     Legg først på en øyenskyggeprimer. Jeg har brukt Bare Minerals sin prime time eye lid primer på modellen. Dette vil sørge for å få frem pigment i øyenskyggen, den blir lettere å jobbe med samt den vil sitte lenger.

Festmakeup steg for steg

2.     Påfør en baseskygge. Den bør være matt og lys i fargen. Hensikten med dette er å sette primeren, samtidig som at den lyse skyggen vil få frem fargene bedre på de neste skyggene du skal bruke. Jeg har tatt i bruk Bare Minerals sitt nye palette: Bare Sensuals eye palette. (Se bilde hvilke rekkefølge skyggene blir brukt).

3.     Så kan du starte med de mer fargerike skyggene. Du vil helst unngå harde linjer, derfor anbefaler jeg å bruke en blendingkost. Denne skal være ”fluffy”, og lett å jobbe med. Jeg starter med å legge en farge som ikke er alt for mørk. Denne jobber jeg ut i globalen. Dette er for å få en finere overgang til de mørkere skyggene jeg snart skal legge. Jeg jobber i sirkelerende bevegelser med kosten, men holder meg i midten av øyet. Skyggen vil da blende seg godt ut, og du vil unngå de harde linjene.

Festmakeup steg for steg

4.     Videre legger jeg en champagne-farget skygge over hele øyelukket. Denne har litt shimmer i seg. Anbefaler å bruke en mer kompakt kost, da jeg vil den skal ta mest mulig pigment.

5.     Legg den mørkeste fargen som vil skape ”smokey” effekten. Her bruker jeg blendingkosten igjen, bruker lite produkt og jobber forsiktig i ytterkant på øyenlukket. Vil du unngå at det blir for sterk farge, så bygg heller opp øyenskyggen litt etter litt. Når jeg har jobbet den godt inn med sirkelerende bevegelser, jobber jeg videre litt opp i ytterkant av globalen.

6.     Deretter legger jeg lasting liner fra Bare Minerals i fargen ”always charcoal”. Dette er en grå eyeliner. Denne oppleves mer naturlig for modellen enn en svart farge, men vil fortsatt ramme inn øynene samt få de til å virke større. Før vi legger øyenskygge under øynene, går vi videre på basemakeup til hud.

Hud / base

Step by step

1.     Prep huden først med dine hudpleierutiner. Sørg for at huden din er renset, og godt fuktet med eventuelt serum i bånn, og dagkrem som avsluttende rutine. Dette vil være med på å holde huden sunn, fuktet og beskyttet. Samtidig vil sminken legge seg penere på huden, og sitte lenger. Gi det et lite øyeblikk for å trekke seg inn.

2.     Bruk også en primer på ansiktet. På modellen påfører jeg Bare Minerals prep step (mineral shield base). Denne gir et tynt lag med fukt og glød, virker også beskyttende for huden og sminken holder enda lenger.

3.     Gi glød til huden! Det er spesielt fint å ha god glød på en voksen hud. Huden vil fremstå som mer fuktrik og sunn. Jeg påfører derfor Bare Minerals complexion rescue. Denne gir ikke god dekkevne, men jevnere hudtone og masse naturlig glød. Brukes alene om det er det du ønsker å oppnå.

4.     Full dekk. Til tross for at modellen min foretrekker naturlig, så skal vi kjøre på med full dekk da det er fest-sminke. Derfor bruker vi Bare Minerals original foundation i hele ansiktet. Dette er et godt dekkende løspudder som smelter naturlig inn i huden. Med andre ord perfekt for de som ønsker dekk, men at det skal se naturlig ut.

5.     Lysne / highlight. Under øynene legger jeg BM stroke of light concealer. Denne er noen toner lysere enn hudtonen til modellen, og det er viktig for å kunne lysne under øynene. Da ser hun mer våken ut, og i tillegg dekker det over rødhetene under øyne. Over concealern legger jeg BM well rested. Denne har en tynnere konsistens enn concealern, og har masse naturlig glød. Jeg jobber den inn med beauty blender, samt at jeg legger litt på skinnbeina hennes, langs nesen og på amorbuen for å gi en fin highlight.

6.     For å gi mer form og farge til ansiktet, legger jeg et passende solpudder fra Estelle & Tild (biomineral medium matte). Denne jobber jeg ut med en stor pudderkost i kinnbein, litt opp mott tinning og under hårfestet i pannen. Avslutter basemakeupen med blush fra BM i fargen ”the one” som legges direkte i eplekinnene og jobbes svakt ut kinnbeina for å gi en naturlig overgang.

Avsluttende

Festmakeup steg for steg

FØR // ETTER

Nå som basesminken er lagt, kan jeg påføre øyenskyggen under øyet hennes. Jeg bruker en tynn kost og duser ut i ytterkant og stopper på midten. Så påfører jeg Lash Food maskara, som gir masse volum samt litt pleie til vippene. Helt til slutt legger jeg BM sin gloss i fargen ”Maverick”.

Resultatet er en fin og naturlig festsminke, som sitter hele kvelden og holder huden hennes sunn. Bare Minerals er sminke basert på mineraler, mens Estelle & Tild er i tillegg økologisk. Alle produkter fås på KICKS (butikk & nettbutikk).

Festmakeup steg for steg


Modell: Mona Rikstad
Skrevet av: Madelen Kobbevik Hildre

 

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagreLagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

x