DuppedingserKidsa

Slik velger du riktig skolesekk

Da sommerferien starter tømmes skolesekken, bøkene leveres inn og pennal pakkes bort.  Om det viser seg at sekken eller penalet må skiftes ut til neste skoleår så kan det være lurt å være tidlig ute. Skolesekken skal være en god følgesvenn på skoleveien. Skolebarn må ofte bære tunge bøker langs skoleveien. Å velge en god skolesekk, med gode bæreegenskaper og ergonomisk passform, er derfor svært viktig, for å unngå belastningsskader. Derfor er det alltid lurt å ta barnet med i butikken for å prøve sekken før du kjøper. Vær tidlig ute for ny skolesekk de «beste» blir solgt fort unna.

1. Kånken Ryggsekk 16L FJäLLRäVEN 899,-, G-Max // 2. Troll 22 liter kanin turkis, 489,-, Ark // 3. Skolesekk 1 Klasse BECKMANN 449,-, G-max // 4. Bergans 2GO 32L, skolesekk, barn BERGANS OF NORWAY, 449,-, G-max

Tips for riktig bruk av sekk:

  1. Plasser det tyngste innerst og stram innholdet mot ryggen.
  2. Fest og stram hoftebeltet og brystremmen.
  3. Stram skulderremmene slik at hoftebeltet hviler på hoftekammen.
  4. Trekk til toppstrammerne.

Tipsene er utviklet i samarbeid med fysioterapauter og kiropraktor.

Tenk ergonomi
Norge har stort fokus bæresystemer og vektfordeling i forhold til andre land. Mange norske skoler har ikke skap, og man må gå med tunge bøker frem og tilbake til skolen hver dag. Over tid kan dette slite og skade ryggen. Derfor er det viktig med en god og stabil skolesekk. Beckmann er den største produsenten i Norge og de har et stort fokus på dette. De leverer sekker gode på både kvalitet, komfort og design. Sekkene har solide polstringer i rygg og skulderremmer. Innvendig kompresjon trekker også vekten inn mot ryggen. Den har anatomisk formet ryggspile, god lufting i rygg og blinklys i front.Ved å kjøpe sekk med refleks og lys som er godt synlig øker man muligheten for at barnet blir sett på mørke vinterveier.

Tenk praktisk
Til de minste barna lages det også gymbag/sekk som matcher. De er utrolig praktiske og kan festes på utsiden av sekken, eller brukes separat. Vektfordeling blir perfekt når man fester de sammen. Dette er praktisk hvis man sykler til skolen, eller har lang vei å gå. Sekken til de minste passer de fleste. Du har blant annet plass til drikkeflaske og matboks, reflekser på sidene og regntrekk i lokket.

Et annet godt merke i sekker er Bergans. Flotte, solide sekker med utrolig god bærekomfort. En nyhet fra de er at remmene kan justeres ettersom barnet vokser. Enkelte sekker til ungdom har også egen pc-lomme.

Ikke glem pennalet
Pennal er også viktig. Til de minste finnes perfekte pennal som matcher sekkene, med flott innhold. Man kan velge mellom enkelt, dobbelt eller trippelt rom i pennalet. De større barna/ungdommer ønsker ofte runde, tomme pennal som de fyller opp selv.

 

Tekst av: Hanne Næss Kynningsrud

x