FreddanHjemmeHverdanMat

Ny vri på fredagstaco´n

Har du blitt litt lei den vanlige fredagstacoen eller bare har lyst på litt forandring? Vi gir deg en nydelig oppskrift på laksetaco med coleslaw. Enkelt å lage og smaker himmelsk.

Tekst og foto: Kitch´n

Syltet rødløk

Tilbered helst den syltede rødløken dagen i forveien, eller i hvert fall noen timer før den skal spises.
Rødløk skjæres i tynne skiver og legges i et glass med lokk.
Riseddik, agavesirup og flaksalt blandes i en skål og helles i glasset.
Rødløken presses litt sammen før lokket skrus på og glasset settes i kjøleskapet.

Laksefilet

Krydderne blandes i en skål med olivenolje og limesaft.
Laksefileten legges på en oljet plate (eller med bakepapir) og krydderet gnis inn i laksen med hendene.
Laksen stekes midt i ovnen på 200 grader i ca. 30 min.
Har du lyst kan du gjerne helle litt olivenolje over laksen når den er ferdig.

Coleslaw av rødkål

Crème fraîche, limesaft, honning, finhakket koriander/persille, salt og pepper blandes i en stor skål.
Rødkålen rives eller skjæres i tynne strimler og legges i skålen med sausen.
Mais tilsettes og alt blandes og smakes til med salt og pepper. (Chili/jalapeño kan tilsettes om du vil ha den sterk.)
Hviles i kjøleskapet en stund før servering.

Tacosaus

Alle ingrediensene røres sammen til en saus og smakes til med salt og kajennepepper.
Øvrig tilbehør tilbederes, avokado og lime skjæres i skiver.

Da er det bare å sette seg til bords og nyte et sunt og godt måltid. Kanskje dette blir  din nye favoritt?

Velbekomme.


Ingredienser

Laksefilet med tacomarinade:

  • hel laksefilet
  • 2 ss olivenolje
  • limesaft fra 1 lime
  • 1–2 ss tacokrydder

eller bland sammen:

  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts tørket oregano
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts spisskummen
  • 1/2 ts løkpulver
  • 1 krm hvitløkpulver
  • 1 krm kajennepepper
  • 1 krm sitronpepper

Syltet rødløk:

  • 2 rødløk
  • 1,5 dl riseddik
  • 3–4 ss agavesirup
  • 1 1/2 ts flaksalt

Coleslaw av rødkål:

  • 1–2 dl crème fraîche / tyrkisk yoghurt
  • limesaft fra 1 lime
  • 1 ss honning
  • frisk koriander/persille
  • 1/2 rødkål (ca. 3 store never strimlet/revet rødkål)
  • 1 boks mais (ca. 200 g)
  • salt og svart pepper (smakes til)
  • tilsett litt chili/jalapeño om du liker sterk mat

Tacosaus:

  • 2 dl tyrkisk yoghurt
  • 2 ss majones
  • limesaft fra 1/2 lime
  • 1/2 ts paprikapulver
  • 1 krm hvitløkpulver
  • 1 krm kajennepepper
  • salt (smakes til)

Øvrig tilbehør:

  • tortillalefser
  • avokado
  • lime
  • tortillachips
  • frisk koriander/persille

Tekst og foto: Kitch´n

x