Overrask med spennende tilbehør til krabbeselskapet
BordetMat

Overrask med spennende tilbehør til krabbeselskapet

Lyst til å prøve noe nytt? Vi gir deg fantastiske oppskrifter som garantert vil falle i smak på krabbefesten.

Krabbesesongen er fra august til slutten av november, og sjarmen ligger i å grave og plukke i krabbens uoversiktlige kriker og kroker, og ta seg god tid til å nyte de deilige smakene.

Smaksopplevelse med fransk vri

Noe av det aller beste med servere krabber er at det er veldig enkelt og krever lite forberedelser. Du trenger egentlig bare brød, majones, sitron og en solid bunke servietter. Og et lass med krabber, selvsagt.

Dersom du har lyst til å utfordre vanene litt og få en ny smaksopplevelse med taskekrabbe, kan vi anbefale å introdusere litt fransk estragon. Eller ganske mye, faktisk.

Hjemmelaget estragonmajones, avokadosalsa og hvitløksbrød. En fryd for øyet – en fryd for ganen.

Estragon

Estragon er kanskje best kjent for oss nordmenn som «det grønne» i bernaise, og gir en lett krydret og anisaktig smak. Estragon er intet mindre enn magisk i kombinasjon med det søtlige og kraftige skalldyrkjøttet.

Du behøver ikke lage både estragonmajones, avokadosalsa og hvitløksbrød – trioen fungerer like godt sammen som hver for seg. Det skal fremdeles være lettvint når du inviterer til årets store krabbebonanza!

Overrask med spennende tilbehør til krabbeselskapet

Avokadosalsaen smaker himmelsk samtidig som den ser lekker ut på bordet.

Overrask med spennende tilbehør til krabbeselskapet

Majones hører sammen med krabbe, og en smak av estragon gir det lille ekstra.

Overrask med spennende tilbehør til krabbeselskapet

Hvorfor ikke lage hvitløksbrødet selv – superenkelt og nydelig i smaken.

 

Spennende tilbehør som må prøves

Vanskelighetsgrad: Lett
Porsjoner: 4

MANGO- OG AVOKADOSALSA

Du trenger:

  • 1 stk. mango, i små terninger
  • 2 stk. avokado, i små terninger
  • 1 stk. lime, saft og revet skall
  • 0,5 stk. rød chili, finhakket
  • 1 ss frisk fransk estragon, hele blader
  • Salt og pepper

Gjør slik:

  1. Del mango og avokado i små terninger og ha i en bolle.
  2. Tilsett limesaft, limeskall og finhakket chili.
  3. Vend inn estragon og smak til med salt og nykvernet pepper.

ESTRAGONMAJONES

Du trenger:

  • 1 stk. eggeplomme
  • 1 ts Dijonsennep
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 2 ss frisk fransk estragon, finhakket
  • 1,5 dl rapsolje
  • 1 ts sitronsaft
  • Salt

Gjør slik:

  1. Sørg for at alle ingrediensene er romtempererte før du begynner. Det gir best resultat.
  2. Bruk stavmikser og kjør sammen eggeplomme, sennep, eddik og estragon. Spe på med olje mens stavmikseren går og majonesen tykner. Smak til med sitronsaft og salt.

HVITLØKSBAGUETTE

Du trenger:

  • 200 g smør, romtemperert
  • 4 fedd hvitløk, raspet
  • 2 ss bladpersille, finhakket
  • 0,5 ts chiliflak
  • 1 ts sitronskall, revet
  • 2 stk. baguette

Gjør slik:

  1. Sett ovnen på 200˚C. Rør sammen smør, hvitløk, bladpersille, chiliflak og sitronskall.
  2. Skjær dype spor i baguettene uten å skjære helt gjennom. Fordel hvitløkssmør i sporene.
  3. Stek brødene midt i ovnen på bakepapirkledd stekebrett til smøret er smeltet og brødene har fått litt farge. Serveres rykende varme.

 

Kilder: http://www.coop.no/mega

Produktbilder: Coop Mega

x