Ryk og reis

Pakk smart på korte turer

Vi reiser mer enn før, og mange av turene er korte. Hanne i Citybag i Torvbyen kan kunsten å reise ”lett”! Her er hennes tips, i en reiserapport fra motemessen i København.

”Motemessen i København står for tur. Vi skal ned og se på helt nye moter og trender for våren 2016. Spennende, vi gleder oss! 

Det er viktig å pakke lett når vi skal være på tur i to dager med overnatting. Vi pakker i en såkalt kabinkoffert, som får plass i bagasjehylla over flysetet. Dermed slipper vi å sjekke inn bagasje. Innholdet er nøye planlagt.

Min sjekkliste:

Blazer, skjørt, undertøy, to topper og gode, men kule sko. Plaggene er valgt slik at de kan mikses med hverandre. Innholdet i toalettmappen er nøye valgt ut. Alt det flytende må ligge i en gjennomsiktig pose, og maks tillatt størrelse på hver beholder er 100 ml. Reiser du ofte, er det lurt å kjøpe reiseflasker/beholdere som kan brukes om og om igjen!

Det er deilig å ha en kabinkoffert med fire hjul (spinnerhjul), for det er som oftest langt å gå til gaten. Den er dessuten ypperlig når vi skal shoppe på taxfree’n. Med koffert i den ene hånden og vesken på den andre armen har vi full kontroll. Det er topp å sette taxfreeposen ned på kofferten når en skal gå til gaten. De fire hjulene triller lett, det er helt nydelig. 

Bagasjevekt har blitt et stort tema på flyreiser. Når man reiser med Ryanair, kan man ha opptil 10 kg i håndbagasje, og den må være innenfor målene 55 x 20 x 40 cm. Dette går fint. Jeg har Lite-Cube fra Samsonite, som er perfekt for en kort reise. Den veier bare 1,8 kg og rommer hele 38 liter. Materialet den er laget av, heter Curv. Det er slitesterkt, pålitelig og av høy kvalitet – faktisk lages det skuddsikre vester i dette materialet. SAS og Norwegian har litt større mål på tillatt kabinkoffert. Hos dem kan man ha opptil 23 cm bredde, ellers er målene de samme som hos Ryanair. 

Til dem som ønsker seg et rimeligere alternativ enn en Curv-koffert, anbefales Short Lite. Også den er fra Samsonite. Den er produsert i vevet, slitesterk nylon. Dette er den letteste og mest romslige kofferten: 1,6 kg og 41 liter.

Når vi har landet, tar vi taxi rett til en av Europas største motemesser på Bella Center, en kjempestor messearena med masse utstillere. Vi gleder oss til å se alt det nye som kommer. Spreke kofferter og mange nye farger står for døren våren 2016. Etter mange timer på messen sjekker vi inn på hotell Phoenix, som har kort avstand til Nyhavn. Deretter går vi for å spise middag med andre bransjefolk og snakke om alt det vi har sett. Dagen etter går det i ett med utstillere rundt om i København. Det er hektisk, men spennende. Sent på kvelden bærer det av sted til flyplassen igjen.
Turen var vellykket, og jeg hadde en «reisepartner» som passet utmerket for mine behov. Du er velkommen inn til oss for å se etter din partner! 

Samsonite

Tekst: Hanne, Citybag Fredrikstad
Foto: Citybag
Foto hovedbilde: Shutterstock, Inc.

x