pepperkakegranola
HjemmeMat

Pepperkakegranola

Julestemning av hjemmelaget granola med smak av pepperkake!

Ja, du leste riktig – granola med pepperkakesmak. Allerede på morgenkvisten kan du få julestemning av smaksløkene i munnen. Og kanskje det beste av alt – denne granolaen er helt fri for sukker & gluten. Nyt den gjerne med naturell yoghurt, honning og deilig julemusikk.

Granola med pepperkakesmak

  • 400 gram kokosmasse
  • 3 dl malte eller kvernede mandler
  • 3 dl hakkede nøtter – hasselnøtter, valnøtter, pekannøtter – velg blant din(e) favoritter
  • 5 ss meierismør eller Kokosolje
  • Ca. 1 dl Fibersirup gold eller Lønnesirup (kan byttes ut med honning, men da blir den ikke sukkerfri)
  • 0,5 dl Sukrin Gold eller Kokossukker
  • 1 ss kanel
  • ½ ss ingefærkrydder
  • ½ ss nellik
  • Et lite dryss Vaniljepulver (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 170 grader.
  2. Alle de tørre ingrediensene blandes godt sammen i en bolle.
  3. Legg det så over i en dyp langpanne med bakepapir og bres utover.
  4. Hell så fibersirup over, gjerne i sikksakk mønster så det blir godt fordelt, og bland det godt inn.
  5. Fordel meierismøret/kokosoljen utover granolaen.
  6. Sett inn granolaen i 10 minutter før du rører om igjen, slik at smøret/kokosoljen fordeler seg godt.
  7. Stek i nye 10 minutter og rør om igjen.
  8. Steketiden er ca. 40 minutter, men dette varierer fra ovn til ovn. Granolaen skal få en gyllen brunfarge og gjerne bli litt sprø!

Etter steking

Tilsett om ønskelig gojibær, rosiner, tørket tranebær eller ristet kokosflak.

julekaffe

Nyt en god frokost i julestria, gjerne sammen med deilig julekaffe <3
JA, til mer smak av jul!


Skrevet av: Sandra Nathalie Johansen

 

 

 

 

 

x