Pinnebrød med en ny vri
HverdanKidsaMat

Pinnebrød med kvikklunsj eller kanel og sukker

Bålpannekos med marshmallows, pølser på spyd og pinnebrød er noe av det barna synes er gøy å grille over flammene. Vi har de siste dagene testet ut et par nye varianter av pinnebrød som vi tror vil bli til glede for stor og liten.

Oppskrift

Først må vi lage selve deigen. Her kommer en enkel oppskrift du kan prøve.

Dette trenger du til ca 12 porsjoner:

  • 8 dl hvetemel
  • 2 ss sukker
  • 4 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 1 ts malt kardemomme
  • ca 3 dl vann
  • ca. 8 ss nøytral olje

Slik gjør du:

  1. Bland sammen alt det tørre.
  2. Tilsett vann og olje og elt alt sammen til en glatt og smidig deig (ikke altfor klissete).
  3. Ha bittelitt olje rundt deigen når du skal pakke den inn i plastpose eller i en boks. (Dette for at den ikke skal klistre seg altfor godt fast til posen eller boksen).
  4. Dra på tur (og husk å ha med kniv til å spikke pinner).

Så langt, alt vel! Nå kommer det som setter kronen på verket. Vi har testet ut to varianter som vil gi litt ekstra glede til de som er med på tur.

1. Kvikklunsj i midten

Legg en kvikklunsj stripe langs pinnen og tvinn deigen rundt. Husk å tette ordentlig til slik at ikke sjokoladen smelter eller blir bredt. Grill pinnebrødet over bålet. Husk å rotere pinnebrødet når du griller det slik at det blir jevnt stekt.

2. Kanel og sukkerblanding

Lag en kanel og sukkerblanding av 10 ss sukker og 4 ss kanel og ha dette opp i en brødpose. Tvinn deigen rundt pinnen og dypp pinnebrødet ned i posen med blandingen. Klem godt rundt slik at sukker og kanel fester seg godt. Grill på bålet og husk å rotere for at det ikke skal blir svidd.

Pinnebrød med en ny vri

Kortreiste pinnebrød er også stas. Bålpanna på uteplassen fungerer ypperlig.


Skrevet av: Karine Strand Andresen for Torvbyen
Foto: Karine Strand Andresen

 

 

 

 

 

x