håndpleie
Pleie

Få myke hender med riktig håndkrem

Den kalde luften ute og den tørre varme luften inne fører til at mange sliter med tørre hender om vinteren. I kombinasjon med hyppig håndvask i tiden med mye omgangssyke og forkjølelse, blir hendene enda mer utsatt.

Les også: Elsk din foundation

Forebygg med en god håndkrem

Går du med tørre hender over en lengre periode, nedsettes motstandskraften til huden – og dermed kan man oppleve å få sprekker og sår. Derfor er det viktig å smøre hendene regelmessig med en god håndkrem.

Håndkremer for tørre hender

  1. Cosmica Special Care Protecting Hand Cream, 75 ml, 104,90,-
  2. L`occitane Shea Hand Cream, 150 ml, 219,90,-
  3. A-Derma Hand Cream, 50 ml, 109,90,-
  4. Micro Cell Nail Rescue Oil, 12 ml, 159,-
  5. Savon Liquide Terra Lemon Verbena flytende håndsåpe, 500 ml, 149,90,-

5 gode tips for tørre hender

1. Fuktighet

Det er viktig å pleie hendene og gi dem rikelig med fuktighet flere ganger om dagen. Om natten anbefaler vi å bruke en fetere håndkrem. Vi har håndkremer i alle størrelser og konsistenser, med og uten parfyme. Hos oss kan du finne mange gode kremer tilpasset ulike behov.

2. Milde såper

Unngå å vaske hendene i for varmt vann og bruk milde såper med lav pH-verdi. Det kan også være en fordel å bytte ut håndsåpen med en vaskeolje spesielt beregnet for hender. Håndvaskprodukter som inneholder fuktighetsgivende stoffer kan være en fordel å bruke.

3. Beskytt hendene!

Beskytt deg mot kjemikalier fra vaskemidler, og bruk gjerne gummihansker når du tar oppvasken eller vasker gulvet. Ved flytting og bæring av pappesker, sjauing i boden, jobbing i hagen osv. gjør du både hender og negler en tjeneste ved å bruke hansker.

4. Bruk votter eller vanter

Om vinteren er det et must å bruke vanter eller votter for å beskytte og varme hendene.

5. Spesialkrem

Dersom du opplever å få sår og sprekker, fordi hendene dine er så tørre, så anbefaler vi deg å bruke en spesialkrem. Disse kremene er med på å gjenopprette hudbarrieren for å forebygge dannelse av nye sprekker.

Les også: Riktig ansiktskrem til tørr vinterhud

Vi vet at det ikke er lekkert med tørre hender, men heldigvis er det nokså lett å gjøre noe med det!


Skrevet av: Hanja Shah v/Vitusapotek Torvbyen

x