Plei hendene riktig i vinterkulden
Pleie

Få myke hender med riktig håndkrem

Den kalde luften ute og den tørre varme luften inne fører til at mange sliter med tørre hender om vinteren. I kombinasjon med hyppig håndvask og bruk av mye håndsprit i denne spesielle tiden blir hendene ekstra utsatt.

Forebygg med en god håndkrem

Forebygg tørre og såre hender med riktig håndkrem

Forebygg tørre og såre hender med riktig håndkrem

Går du med tørre hender over en lengre periode, nedsettes motstandskraften til huden – og dermed kan man oppleve å få sprekker og sår. Det er derfor viktig å smøre hendene regelmessig med en god håndkrem.

Håndpleie for tørre hender

1. Cosmica Special Care Protecting Hand Cream, 75 ml, 109,90,-
2. L`occitane Shea Hand Cream, 150 ml, 239,90,-
3. A-Derma Hand Cream, 50 ml, 119,90,-
4. Micro Cell Nail Rescue Oil, 12 ml, 169.90,-
5. Eucerin Urea Repair Plus, 75 ml, 159,90,-
6. Sebamed hand wash oil, 250 ml, 139.90,-

5 gode tips for tørre hender

1. Fuktighet

Det er viktig å pleie hendene og gi dem rikelig med fuktighet flere ganger om dagen. Om natten anbefaler vi å bruke en fetere håndkrem. Vi har håndkremer i alle størrelser og konsistenser, med og uten parfyme. Hos oss kan du finne mange gode kremer tilpasset ulike behov. Gi også neglebåndene en runde med negl olje! 

2. Milde såper

Unngå å vaske hendene i for varmt vann og bruk milde såper med lav pH-verdi. Det kan også være en fordel å bytte ut håndsåpen med en vaskeolje spesielt beregnet for hender. Håndvaskprodukter som inneholder fuktighetsgivende stoffer kan være en fordel å bruke.

3. Beskytt hendene!

Beskytt deg mot kjemikalier fra vaskemidler, og bruk gjerne gummihansker når du tar oppvasken eller vasker gulvet. Ved flytting og bæring av pappesker, sjauing i boden, jobbing i hagen osv. gjør du både hender og negler en tjeneste ved å bruke hansker.

4. Bruk votter eller vanter

Om vinteren er det et lurt å bruke vanter eller votter for å beskytte og varme hendene.

5. Spesialkrem

Dersom du opplever å få sår og sprekker, fordi hendene dine er så tørre, så anbefaler vi deg å bruke en spesialkrem. Disse kremene er med på å gjenopprette hudbarrieren og for å forebygge dannelse av nye sprekker.

Det kan være plagsomt med tørre hender, men heldigvis er det nokså lett å gjøre noe med det!


Skrevet av: Hanja Shah/Jeanette Tellmann Gundersen v/Vitusapotek Torvbyen
Illustrasjonsfoto: Shutterstock

x