ansiktspleie i vinterkulden
LivsstilPleie

Ta vare på huden i vinterkulden

Like sikkert som at minusgradene kommer snikende, er det at vinterhuden kommer for fullt. Den klør, blir fortere irritert og er rett og slett knusktørr. Ofte er det slik at vi nordmenn er flinkere til å smøre og ta vare på huden om sommeren, når solbrune bein og hud vises mer.

Men, huden trenger minst like mye pleie og fuktighet på denne tiden av året. Spesielt med vår norske vinter. Både ansikt og kropp har godt av en god rens, en jevnlig skrubb og et evig påfyll av fuktighet.

Her er en aldri så liten oppskrift på hvordan du kan oppnå og ikke minst opprettholde den friske og fine huden, sommer som vinter, selv om den kanskje er hakket lysere nå.

1. Dusjolje – fuktkilde
Påfør dusjoljen over hele kroppen, som en vanlig dusjsåpe. Skyll litt med vann og kjenn at oljen får en melkete konsistens. (PS! Har du ekstra god tid? Smør deg med olje på de tørreste områdene og la den trekke et par minutter før du hopper i dusjen. Dette vil gi enda bedre resultat!)

2. Kroppsskrubb: 2-3 ganger i uken
Ta litt skrubb i hendene og masser den godt over hele kroppen. Dette vil eksfoliere huden, fjerne døde hudceller og gjør at ny fuktighet vil trenge bedre inn i huden. Skyll godt.

3. Dusjskum
Ta et par pump og vask deg gullende ren (og velduftende!) med det fløyelsmyke dusjskummet. Pass på at du får skylt vekk alle skumrester også.

4. Kroppskrem
Smør deg inn med en kroppskrem som gir rikelig med fuktighet. Husk albuer og knær.

Å ta vare på huden er en ekstremt viktig faktor for å holde den frisk og sunn så lenge som mulig. Den skal tross alt være med deg i mange år til:=)


Skrevet av: Elise, Rituals Cosmetics, Torvbyen

x